Näin World Vision auttaa

Nace La Esperanzan ohjelman kohteena on Kolumbian 3,7 miljoonan asukkaan suurkaupungissa Barranquillassa sijaitseva Soledadin esikaupunkialue. Työtä tehdään kuudella alueella, joissa asuu noin 16 000 ihmistä.

Pääyhteistyökumppanina toimii World Vision Kolumbia, joka vastaa ohjelman toteuttamisesta. Yhteistyötä tehdään ohjelma-alueella toimivien yhteisöperustaisten organisaatioiden, kansalaisjärjestöjen, kirkkojen sekä valtion ja kunnan organisaatioiden kanssa.

Koulutuksen osalta ohjelmassa keskitytään edistämään lasten ja nuorten pääsyä kouluun, pysymistä koulussa sekä opetuksen laatua. Tätä tehdään täydennyskouluttamalla opettajia, tukemalla alueen julkisten sekä yksityiskoulujen toimintaa, kouluttamalla vapaaehtoisia monitoroimaan lasten koulunkäyntiä ja antamaan tukiopetusta sekä kouluttamalla vanhempia lasten koulutuksen tärkeydestä.

Lasten ja perheiden terveyttä parannetaan kouluttamalla yhteisön omia vapaaehtoiseen terveyteen, ravitsemukseen ja hygieniaan liittyvissä asioissa terveyssektorin toimijoiden kanssa. Vapaaehtoiset levittävät tietoa eteenpäin perheille. Ohjelmassa huomioidaan myös vammaiset lapset.

Nuorten ja perheiden toimeentuloa vahvistetaan pienlainoilla ja ammattikoulutuksella, työharjoittelulla sekä tuetaan yritysten ja tuotantoyksiköiden perustamista.

Oikeusperustaisuus on ohjelman keskeinen lähestymistapa. Yhteisöjä koulutetaan heidän oikeuksistaan kaikkien ohjelman hankkeiden puitteissa. Yhteisöjen järjestäytymistä, erityisesti lasten ja nuorten osallistumista, paikalliseen päätöksentekoon tuetaan.

Yhteisön vapaaehtoiset pitävät myös lapsille ja nuorille erilaisia vapaa-ajan ryhmiä. Keskeinen teema on myös rauhan ja sovinnon rakentaminen. Ohjelmassa toimii lasten ja nuorten rauhanryhmä Gestorez de Paz, jonka kautta lapset ja nuoret oppivat solidaarisuutta toisiaan kohtaan sekä ottamaan yhteiskunnallista vastuuta. Myös lastenoikeuksista keskustellaan. Lasten oikeuksista koulutetaan lasten lisäksi myös vanhempia ja yhteisön jäseniä.

Yhteisön jäseniä myös koulutetaan varautumaan luonnonkatastrofeihin sekä hoitamaan urbaania ympäristöään. Tässä lasten ja nuorten ympäristöryhmä on ollut aktiivinen.

Ryhdy kummiksi

Etelä-Amerikan luoteisosassa hieman päiväntasaajasta pohjoiseen sijaitseva Kolumbia on Etelä-Amerikan ainoa maa, jota reunustavat sekä Karibianmeri että Tyynimeri. Kolumbia on pinta-alaltaan yhtä suuri kuin Ranska, Espanja ja Portugali yhteensä. Virallinen kieli on espanja. Maan väestöstä 90 prosenttia on uskonnoltaan roomalaiskatolisia.

Maan läntinen osa on Andien lumihuippuista vuoristoaluetta. Itäinen osa on alankoa, pohjoisessa on savannia ja etelässä Amazonin sademetsää. Ilmasto rannikon tuntumassa ja alangolla on trooppinen, kun taas vuoristossa on selkeästi viileämpää. Bogotá, Kolumbian lähes 10 miljoonan asukkaan pääkaupunki, sijaitsee vuoristoalueen itäosassa.

Intiaanien kulta-aarteet houkuttelivat maahan 1500-luvulla espanjalaisia. Espanjalaiset alistivat intiaanit valtaansa helposti, mistä alkoi kansojen sekoittuminen. Nykyään noin 60 % väestöstä on mestitsejä, intiaanien ja valkoihoisien jälkeläisiä. Valkoihoisia on 20 % väestöstä, mulatteja 14 %, mustaihoisia 4 % ja intiaaneja 1 %.

Vuosikirjeen kuvat
1/7
Ympäristökasvatus, katastrofiapu ja ensiapuvalmiuden parantaminen kuuluvat Kolumbiassa yhteen. Koulutamme asukkaita varautumaan luonnonkatastrofeihin kuten rankkasateisiin ja tulviin sekä hoitamaan ympäristöään. Lapsilla ja nuorilla on keskeinen rooli tiedon levittäjinä yhteisöissään. Teemme yhteistyötä koulujen, katastrofivalmiusjoukkojen ja julkisten toimijoiden kanssa.

Nace la Esperanza suurennuslasin alla

Kostean kuuma Karibian ilma vyöryy päälle heti koneesta ulos astuessa, samalla naama vääntyy leveään hymyyn. Tänne on joka kerta mukava palata, Barranquilla tuntuu jo melkein kodilta.

Tulevien päivien aikana osallistun Nace la Esperanzan ensimmäisen viisivuotiskauden evaluointiin. Evaluointia seuraa uuden viisivuotisjakson suunnittelu. Alueen yhteisöt osallistuvat keskeisesti prosessiin ja miettivät yhdessä meidän World Visionin työntekijöiden ja muiden sidostyhmien kanssa (kuten valtion ja kunnan instanssit), missä ohjelma on tähän mennessä onnistunut ja saanut aikaan vaikuttavuutta, missä on parantamisen varaa sekä mitkä yhteisöjen prioriteetit ja haasteet ovat. Yhteisöjen ääni on tärkeä saada kuulumaan, jotta ohjelma vastaa tulevaisuudessakin mahdollisimman hyvin niiden tarpeita ja jotta yhteisöjen omistajuus ohjelmasta olisi todellista.

Tähän artikkeliin on lisätty aiheet Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjamerkkeihin. Seuraa kaikkia artikkelin kommentteja tämän artikkelin RSS-syötteellä.

2 kommenttia

  1. SingSing kirjoitti:

    I love the precious inmforation you be offering on your articles. I will bookmark your weblog and feature my youngsters test up right here generally. I am rather certain they will be informed a variety of new stuff right here than anyone else!

  2. Stella kirjoitti:

    Evenroye would benefit from reading this post

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nace La Esperanza

Suomen World Visionin
aluekehitysohjelma Kolumbiassa

Katri Kaitainen
aluepäällikkö, Latinalainen Amerikka
Suomen World Vision

Painopistealueet

Kansalaisyhteiskunta, lasten terveys, koulutus, perheiden toimeentulo

Hanke
Nace La Esperanza
Tyyppi
aluekehitysohjelma
Maa
Kolumbia
Tila
Käynnissä
Pääkielet
espanja
Pääuskonto
roomalaiskatolisuus
Päätoimeentulo
epävirallinen kaupankäynti, päivätyö yrityksissä ja kotitalouksissa
Alkaa
2005
Päättyy
2020
Asukkaita
16 000
Kummilapsia
1940
Pääyhteistyökumppanit
World Vision Kolumbia
Muut kumppanit

Paikallisneuvostot

Kehitystavoite

Parantaa ohjelma-alueen ihmisten elämänlaatua ja yhteisöjen kykyä selvitä köyhyyden ja väkivallan aiheuttamista haasteista

Välittömät tavoitteet
  1. Edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja suojelua sekä kansalaisena olemista ja omien kansalaisoikeuksien harjoittamista
  2. Parantaa lasten, nuorten ja heidän perheittensä taloudellisia ja koulutusmahdollisuuksia
Budjetti
430 800 € vuonna 2014
Hankekoordinaattori
William Rivera
OECD:n DAC-luokitus
43030
Lisää tietoa
asiakaspalvelu@worldvision.fi
Suurimmat ongelmat

2013

                                                                                                                         toukokuussa 2013

Kummikirje: Vuosikirje kummilapsesi asuinalueelta
 

Mikä ihmeen voimaantuminen?

Hyvä kummi,

terveisiä Karibian rannikolta! Kiitokset arvokkaasta tuestasi Nace la Esperanzan ohjelmalle ja alueen lapsille ja nuorille. Kummiudellasi on suuri merkitys.

Työmme Kolumbiassa tähtää ihmisten voimaantumiseen. Tarkoituksemme on, että lapset, nuoret ja aikuiset tulevat tietoisiksi omista oikeuksistaan, vahvuuksistaan ja kiinnostuksistaan ja osallistuvat yhteiseen päätöksentekoon aktiivisina kansalaisina.

Muutos näkyy jo. Yhä useammat tuntevat omat oikeutensa ja kehittävät omia kykyjään ja toimivat toistensa hyväksi: Koulutusvapaaehtoiset seuraavat lasten koulunkäyntiä ja antavat heille tukiopetusta. Aktiivit ajavat vammaisten oikeuksien toteutumista. Yliopistonuoret toteuttavat terveys- ja ympäristökampanjoita. Perheet ja osuuskunnat hankkivat toimeentulonsa oman pienyrityksen kautta.

Yli 600 lasta ja nuorta rakentaa rauhaa ja edistää lasten oikeuksia ja osallistumista omissa naapurustoissaan, osa jopa kansallisella tasolla. Aktiivisten joukkoa tulee laajentaa, mutta ihmisten motivoiminen on haasteellista. Monet odottavat välittömiä ratkaisuja eli suoraa ja konkreettista apua, joka ei ole meidän toimintatapamme.

Yhdessä olemme enemmän!

Ruohonjuuritason ryhmät, kuten miesten ja naisten ryhmät, terveys- ja koulutusvapaaehtoiset ja uskontoperustaiset ryhmät ovat järjestäytyneet verkostoksi. Ryhmät tekevät yhteistyötä sekä keskenään että valtion, kunnan ja World Visionin kanssa.

Yhteistyö ja vapaaehtoisten aktiivisuus on kantanut hedelmää. Esimerkiksi lähes kaikki lapset ja nuoret käyvät koulua ja 96 % lapsista ja nuorista pääsee julkiseen terveydenhuoltoon, joka heille lain mukaan kuuluu. Tämän ansiosta yhä useampi alle 5-vuotias aliravittu lapsi saa valtion tarjoamia ravintolisiä sekä ikänsä edellyttämät rokotukset. Oikeuksien toteutumista sekä vanhempien vastuunkantoa pitää kuitenkin koko ajan vahtia valppaana. Vahtikoirina toimivat erityisesti vapaaehtoiset.

Aurinkoista kesää toivottaen,

Katri Koivula
Latinalaisen Amerikan aluepäällikkö

Näin autat Kummi-info Katastrofiapu   

Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiisi

arkisin klo 8.30 - 16
torstaisin klo 8.30 - 18
puhelin 096 818 300
asiakaspalvelu@worldvision.fi

lahjoitustili: 800015-70768136
Iban FI 32 8000 1570 7681 36

Suomen World Vision

Suomen World Vision on vuonna 1983 perustettu kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja osa kansainvälistä World Vision -verkostoa. Jo kymmenet tuhannet suomalaiset ovat kanssamme parantamassa lasten elinoloja, edistämässä oikeudenmukaisuutta ja tuomassa toivoa sinne, missä on äärimmäistä köyhyyttä.

Katsotuimmat sisällöt