Kirjoitus- ja postitusohjeet


Kirje

Kirjoita kirjepaperiin lapsen nimi ja yhteysnumero, oma nimesi ja kumminumerosi. Älä kirjoita kirjeeseen omaa osoitettasi, jotta yhteystietosi eivät joudu kohdemaassa vääriin käsiin.

Postikortti 
Toimi korttia lähettäessäsi samoin kuin edellä. Vaikka lähettäisit pelkän kortin, laita se silti kirjekuoreen.

Kirjekuori
Turvallisuussyistä älä merkitse kuoreen omaa osoitettasi. Merkitse lähettäjäksi Suomen World Vision, Lönnrotinkatu 20, 00120 Helsinki, Finland. Ohjaamme lähetyksesi oikeaan osoitteeseen mahdollisessa ongelmatapauksessa.

Tiedot kuoren taakse
Kirjoita kuoren taakse kummilapsesi nimi ja kummilapsen yhteysnumero.

Mitä saa laittaa kirjekuoreen?

Kummilapselle voi lähettää ainoastaan kirjelähetyksiä, ei maksikirjeitä tai paketteja. Ulkomaan kirjelähetyksen maksimikoko on 9.2. 2015 lähtien 250 x 353 x 20 mm. Kirjeen enimmäispaksuus on 2 cm.

Moni haluaa muistaa kummilasta jollakin pienellä lahjalla. Kaikki kummilapset ilahtuvat koulutarvikkeista (vihko, lyijykynät, mustekynä, teroitin, pyyhekumi, viivoitin, penaali, reppu tai kassi koululaukuksi). Muita hyviä ideoita ovat englanninkieliset kirjat, värityskirjat ja -kynät. Myös itse tehdyt leikekirjat Suomesta ovat olleet kiinnostavia. Hyppynarut ja twist-narut ovat pidettyjä. Lapsi jakaa saamansa lahjat mielellään myös sisaruksilleen ja ystävilleen. Jos kirje sisältää tavaraa, siihen on kiinnitettävä pieni tulliluettelo CN22, jonka saa postista.

Huomioi, että maakohtaiset tullimääräykset säätelevät, mitä kuhunkin maahan saa lähettää, ja minkä arvoinen lähetys on vielä tullivapaa. World Vision ei lunasta tulliselvitykseen jääneitä lähetyksiä. 

Tärkeää:

  • Käytä aina tavallista kirjekuorta. Myös kuplamuovikuori käy. Älä lähetä värikkäitä tai laatikonmuotoisia kirjeitä! Ne saattavat kadota matkalla.
  • Jos lähetät kirjekuoressa lahjoja, teippaa kuori huolella. 
  • Älä lähetä kirjeessä rahaa, elintarvikkeita (kuten makeisia), koruja, siemeniä, äläkä rannekelloja, litiumparistoja tai elektroniikkaa. 
  • Tarkista, että kirjeen paksuus on ehdottomasti alle 2 cm. 

Postiosoite
Jos kirjoitat englanniksi, postita kirje suoraan lapsen kotimaahan. Latinalaiseen Amerikkaan voit kirjoittaa myös espanjaksi. Jos kirjoitat suomeksi, lähetä kirje käännettäväksi Suomen World Visioniin, osoitteeseen Lönnrotinkatu 20, 00120 Helsinki. Muistathan ystävällisesti liittää mukaan postimerkit kummilapsesi kohdemaahan.

Kirje Mosoq Aylluun Peruun
World Vision Peru
P.O. Box 945
Cusco
PERU

Kirje El Salvadoriin Peruun
World Vision Peru
P.O. Box 11-0276
Lima, 11
PERU

Kirje Renaceriin Peruun:
World Vision Peru
P.O. Box 060
Ayacucho
PERU

Kirje Ugandaan
World Vision Uganda / SRD
P.O. Box 5319
Kampala
UGANDA

Kirje Keniaan
World Vision Kenya
P.O. Box 50816
KEN-00200 Nairobi
KENYA

Kirje Intiaan
World Vision India
16 V.O.C. Nagar Main Road
Kodambakkam
Chennai 600 024, Tamilnadu
INDIA

Kirje Kolumbiaan                      (Osoite päivitetty 05/2014)
Vision Mundial Colombia
P.O. Box 1434
Bogotá
COLOMBIA
South America

Kirje Sri Lankaan
World Vision – Lanka
P.O. Box 2034
Maradana Road
Colombo – 08.
SRI LANKA

Näin autat Kummi-info Katastrofiapu   

Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiisi
 

kesä- ja heinäkuussa arkisin klo 10-14,

muina aikoina:
arkisin klo 8.30 - 16
torstaisin klo 8.30 - 18
puhelin 096 818 300
asiakaspalvelu@worldvision.fi

lahjoitustili: 800015-70768136
Iban FI 32 8000 1570 7681 36

Suomen World Vision

Suomen World Vision on vuonna 1983 perustettu kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja osa kansainvälistä World Vision -verkostoa. Jo kymmenet tuhannet suomalaiset ovat kanssamme parantamassa lasten elinoloja, edistämässä oikeudenmukaisuutta ja tuomassa toivoa sinne, missä on äärimmäistä köyhyyttä.

Katsotuimmat sisällöt