Ross Kevin - 11 years old

Peru

poika

Ross Kevin Sponsor
Valitkaa kummilapsi puolestani

Valitkaa kummilapsi puolestani

Etkö osaa päättää mistä haluaisit kummilapsen? Anna verkkopalvelun päättää puolestasi. Etsimme sinulle kummilapsen joka on odottanut pitkään tai on eniten kummin tarpeessa.

Ryhdy kummiksi

Mitä kummius on?

Ottamalla kummilapsen ulkomailta autat muuttamaan apua tarvitsevan lapsen elämän pysyvästi paremmaksi. Yhden kummin tuesta hyötyy keskimäärin viisi lasta perheineen. Kummina pääset itse seuraamaan avun perillemenoa ja kummilapsesi elämää kirjeiden, kuvien ja videoiden muodossa. 

Tervetuloa lasten suojelijaksi! 

Kummi muutti Nancyn elämän

Kummi muutti Nancyn elämän

"Ensimmäistä kertaa tuntui, että minussa ei ole mitään vikaa. Tunsin, että jossain on ihminen, joka välittää ja on kiinnostunut minusta."

Kun autat yhtä lasta, myös neljä muuta lasta hyötyy tuestasi.

Työmme tuloksia Ambegaonista Intiasta

Kummien tuella Ambegaonissa, Intiassa on tehty tuloksellista työtä. Hanke päättyi 2012, ja palasimme alueelle 2018 arvioimaan ohjelmatyön aikana aikaansaatujen muutosten pysyvyyttä. Tulosten valossa alueella todella saatiin aikaan pysyvä muutos, ja yhteisö on edelleen jatkanut kehitystyötä myös World Visionin poistuttua alueelta.

Aliravitsemus loppui

Statistiikkaa Ambegaonian aliravitsemuksesta

Krooninen aliravitsemus saatiin kitkettyä alueelta kokonaan. Työmme alkaessa yli puolet lapsista kärsi kroonisesta aliravitsemuksesta.

Kaikille oma vessa

Statistiikkaa Ambegaonilaisista kodeista joissa on WC

Nykyään lähes kaikilla perheillä Ambegaonissa on kotonaan wc, kun työmme alkaessa wc oli vain 13%:lla kotitalouksista.

Kaikki lapset yläkouluun

Statistiikkaa yläkoulun aloittaneista Ambegaonilaisista lapsista

Työmme alkaessa Ambegaonissa vain 25% lapsista aloitti yläkoulun. Vuoteen 2018 mennessä kaikki alueen lapset saatiin yläkoulun opetuksen piiriin.

Mihin lahjoituksesi käytetään?

Puhdas vesi

Turvaamme puhtaan veden saannin

Lahjoitusvaroilla autamme ihmisiä saamaan puhdasta vettä: rakennamme ja kunnostamme yhdessä vesipisteitä sekä vesi- ja kastelujärjestelmiä. Rakennamme asianmukaisia käymälöitä koteihin ja kouluihin ja koulutamme hyvästä hygieniasta. Puhdas vesi vähentää lapsikuolleisuutta ja antaa lapsille aikaa koulunkäyntiin ja leikkiin.

Lapsi harjaamassa hampaitaan

Parannamme lasten terveyttä

Koulutamme terveysvapaaehtoisia, jotka opastavat, miten sairauksia ehkäistään ja hoidetaan. Ohjaamme aliravitut lapset hoitoon ja tuemme toipumista. Järjestämme ravitsemus- ja terveyskoulutuksia. Ohjaamme odottavat äidit seurantaan ja synnyttämään klinikalle.

Lapsen piirustus

Kehitämme lasten koulutusta

Avustamme koulujen kunnostuksessa. Koulutamme opettajia tehokaammista opetusmenetelmistä. Kannustamme vanhempia kouluttamaan lapsiaan ja kampanjoimme erityisesti tyttöjen koulutuksen puolesta. Rakennamme kouluihin vessoja ja tuemme kouluruokailua, jotta lapset jaksavat oppia.

Äiti ja tytär ruokkimassa kanoja

Parannamme perheiden toimeetuloa

Kehitämme maataloutta ja järjestämme ammattikursseja sekä yrittäjäkoulutusta. Tuemme erityisesti nuorten yrittäjyyttä ja ammattikoulutusta. Autamme ihmisiä perustamaan osuuskuntia, kyläpankkeja ja säästöryhmiä, jotka myöntävät pienlainoja yritystoiminnan käynnistämiseen tai laajentamiseen.

Mistä maista kummilapsen voi ottaa?

Maat joissa työskentelemme

Usein kysyttyä

Tyttö ja tipu

Meneekö apu perille?

Kehitysyhteistyöohjelmien toteutuksesta vastaa kohde-maan paikallinen World Vision -toimisto. Käytämme 75,2 % varoistamme suoraan kehitys-yhteistyöohjelmiimme. Kummina voit perehtyä työmme tuloksiin vuosikirjeessä, uutiskirjeissä ja World Vision -lehdessä. Kummina voit myös itse vierailla kummilapsesi luona esim. Suomen World Visionin järjestämällä opintomatkalla. Samalla voit omin silmin todentaa avun perillemenon.

Pikkupoika

Onko lapsi olemassa?

Kaikki kummilapsemme ovat todellisia apua kaipaavia lapsia. Saat kummilapseltasi tervehdyksen pian kummiksi ryhdyttyäsi, ja halutessasi voit aloittaa hänen kanssaan kirjeenvaihdon. Kummilapsesi lähettää sinulle video-tervehdyksen sekä uuden kuvan kerran vuodessa. Saat meiltä myös vuosiraportin kummilapsesi tilanteen kehittymisestä, sekä tietoa siitä, mihin tukesi on käytetty. 

Kummilapsi kumminsa kanssa

Onko lahjoituksellani merkitystä?

Kummina muutat kummilapsesi elämän pysyvästi. Tukesi käynnistää muutoksen parempaan: Lapset saavat mahdollisuuden koulutukseen ja terveydenhoitoon. Vanhemmat oppivat tarpeellisia taitoja paremman toimentulon takaamiseksi sekä vaikuttamaan oman yhteisönsä asioihin. Sinun tukesi sekä mahdollinen yhteydenpitosi kertovat lapselle, että hän on tärkeä ja että toivot hänelle hyvää.