“Kyllä siinä oli tunteet pinnassa, kun nähtiin miten me ollaan voitu parantaa heidän elämäänsä”

 

30/01/2019 - 16:15

“Kyllä siinä oli tunteet pinnassa, kun nähtiin miten me ollaan voitu parantaa heidän elämäänsä”

Sääli ei auta. Riitta-Leena ja Mikko Manninen päättivät auttaa ottamalla kummilapsen Keniasta. He kartoittivat aikoinaan eri vaihtoehtoja tukea kehitysmaiden lapsia ja päätyivät lopulta World Vision -kummiuteen järjestön tavoitteellisen toiminnan takia.

Manniset matkustivat Keniaan keväällä 2016 ja tapasivat kummilapsensa Victorin. Meibekin alueella he saivat omin silmin nähdä, miten kummien tuki on muuttanut kyläläisten elämää. Seudulle on rakennettu 210 kilometrin mittainen vesiputkisto. Puhdas vesi on vähentänyt sairastelua, kasvattanut viljasatoja ja vapauttanut naiset vedenkannosta yrittäjiksi ja lapset koulunpenkille.

- Victorin kanssa juttelimme ihan arkisistakin asioista kuten kuuluisista jalkapallopelaajista. Mutta kyllä siinä oli tunteet pinnassa kun pitkän odotuksen jälkeen oltiinkin yhtäkkiä kasvokkain lasten kanssa ja nähtiin konkreettisesti miten me ollaan voitu parantaa heidän elämäänsä, Riitta-Leena Manninen kertoo.

- Olen ammatiltani lääkäri, mutta on minussa hiukan insinööriäkin. Pidän selkeistä prosesseista ja mitattavista lopputuloksista. Siksi valitsimme aikoinaan World Vision -kummiuden. Tutkin tarkkaan vuosittaiset raportit siitä, miten työ etenee ja mitä lahjoituksellamme tehdään, Mikko toteaa.

Työ Meibekissä valmistui toissa syksynä. Hyödynnämme oppimaamme ja aiomme toistaa menestystarinan myös uudella Ngoswetin alueella Keniassa. Tähän tarvitsemme avuksemme uusia kummeja.

Sääli ei auta. Sinä voit auttaa liittymällä kummiksi: worldvision.fi/kummiksi

Meibek, Kenia 2004 ja 2017:

Meibek, Kenia 2004 ja 2017: