Miten viestini menee perille kummilapselleni?

Ugandalainen kummilapsi

Kun kirjoitat kummilapsellesi, saat myös vastauksen. Vastaus tulee aina postitse, lähetitpä viestisi Plus-palvelusta tai kirjeenä.

Aivan ensiksi viestisi tulee Suomen toimistoomme. Jos se on suomenkielinen, käännämme sen englanniksi tai espanjaksi. Sitten lähetämme sen kummilapsen kotimaahan World Visionin keskustoimistolle sähköpostilla.

Kummilapsen kotimaassa viestisi merkitään  tietokantaamme. Sitten se lähetetään kummilapsen kotiseudulle.

Paikalliset vapaaehtoisemme seuraavat kummilasten hyvinvointia ja koulunkäyntiä ja tapaavat heitä kolmen kuukauden välein. Samalla vapaaehtoiset jakavat kummilta tulleen postin. Vapaaehtoinen saattaa olla yksi yhteisön harvoista luku- ja kirjoitustaitoisista. Hän myös kääntää kirjeen englannista paikalliselle kielelle ja päinvastoin. Nuorten kummilasten kielitaito ei vielä riitä englanninkielisten kirjeiden ymmärtämiseen.

Viestisi siis jaetaan kolmen kuukauden välein, ja jos niitä on tullut sillä aikaa useampi, kummilapsesi vastaa kaikkiin lähetyksiisi yhdessä vastauskirjeessä.

Lapsia lukemassa kirjettä
Plussan käyttäminen nopeuttaa yhteydenpitoa. Sähköisesti kirjoittamisen mahdollisuus tuntui mukavalta. Kynnys laittaa viesti on matalampi. Ei tarvitse miettiä postimaksuja tai kulkea postiin. Ei jää luonnosteltu kirje lopulta lähettämättä.
Kummi Markus Kekäläinen

Miten saan vastauksen?

Kun kirjoitat kummilapsellesi, saat myös vastauksen. Vastaus tulee aina postitse, lähetitpä viestisi Plus-palvelusta tai kirjeenä.

Lapselta saamasi kirjeet voivat aluksi vaikuttaa lyhyiltä ja muodollisilta. Lapsi ja perhe tarvitsevat yleensä vastauskirjeen kirjoittamiseen paikallisen vapaaehtoisemme apua jo senkin takia, että kirje kirjoitetaan muulla kuin äidinkielellä.

Jos lapsi on hyvin nuori, paikallinen vapaaehtoinen tai joku hänen perheenjäsenensä kirjoittaa lapsen puolesta. Tällöin asiasta kerrotaan sinulle kirjeessä.

Jos vastaus tuntuu viipyvän tai sitä ei kuulu, ota yhteyttä

Jos et ole saanut neljässä kuukaudessa vastausta kirjeeseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin selvitämme asian. Jokaisen kirjeen vaiheet tallennetaan tietokantaamme kummilapsesi kotimaassa. Näemme, onko kirjeesi päässyt perille, joko siihen on vastattu ja onko vastauskirjeen matka luoksesi jo alkanut.

“Haluaisin kaikkien suomalaisten kummien tietävän, että heidän kirjeensä luetaan aina tarkasti, ja ne ovat todellisia toivon lähteitä lapsille.“ -Juan, sosiologi, Perun World Visionin vapaaehtoinen