Beirutin räjähdys: "Lasten tilanne pahenee entisestään"

18.8.2020

Lasten hätä pahenee Beirutissa

Lapset ovat entistä haavoittuvammassa asemassa räjähdyksen runtelemassa Beirutissa. Talouskriisin keskellä kamppailevan Libanonin koronavirustapaukset lisääntyvät päivittäin.

Libanonin World Vision on huolissaan niistä arviolta 80 000 lapsesta, jotka ovat räjähdyksen takia joutuneet majoittumaan sukulaisten ja ystävien luo tai väliaikaisiin asumuksiin.

”Työskentelemme erittäin monimutkaisessa tilanteessa, ja Beirutin räjähdys on vain pahentanut lasten tilannetta. Lapsilla on vaikeuksia selviytyä kokemastaan. Samalla he ovat huolissaan tulevaisuudestaan ja siitä, mistä saavat seuraavan ateriansa”, World Vision Libanonin operatiivinen johtaja Rami Shamma sanoo.

Beirutin terveydenhuoltojärjestelmä ei pysty selviytymään koronatapausten voimakkaasta kasvusta. Lisäksi räjähdyksessä tuhoutui suojavarusteita ja vaurioitui vesijärjestelmiä, mikä vaikeuttaa virukselta suojautumista.

”Ihmiset ovat kaduilla siivoamassa ja tukevat toisiaan. Sairaalat, joissa oltiin valmiiksi paineen alla viruksen takia, ovat nyt täynnä vakavasti loukkaantuneita. Ihmiset ymmärrettävästi tekevät kaikkensa, mutta räjähdys on luonut täydelliset olosuhteet viruksen leviämiselle”, World Vision Libanonin kansallinen johtaja Hans Bederski toteaa.

World Vision jakaa Beirutissa koronavirukselta suojaavia henkilökohtaisia suojavarusteita, ruoka-apua ja hygieniapaketteja. Järjestö tarjoaa erityisesti lapsille psykososiaalista tukea räjähdyksestä pahiten kärsineillä alueilla sekä tukee kotien korjaamista.

Suomen World Vision on käynnistänyt katastrofikeräyksen lasten ja perheiden auttamiseksi. Voit auttaa lahjoittamalla:

Lähetä tekstiviesti AUTAN numeroon 16499 (10 €)
Lahjoita keräystilille: FI32 8000 1570 7681 36, viite 1004047
 
Lisätiedot:
Miikka Niskanen
Humanitaarisen avun päällikkö
miikka.niskanen@worldvision.fi
puh. 043 2113187 

Materiaalipyynnöt ja haastatteluyhteydet World Visionin työntekijöihin Beirutissa:
Anna Pollari
Viestintäpäällikkö
anna.pollari@worldvision.fi
puh. 040 5154592
 

Beirutin räjähdys, lapset tarvitset yhä enemmän apua