Suomen World Vision aloittaa yt-neuvottelut

Kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Vision joutuu aloittamaan yt-neuvottelut kehitysyhteistyöleikkausten vuoksi. Hallituksen ilmoittama 43 prosentin leikkaus kehitysyhteistyövaroihin tarkoittaa World Visionille vähintään 2,4 miljoonan euron säästötarvetta. Yt-neuvottelut koskevat koko 40 hengen henkilöstöä, ja irtisanottavien määräksi arvioidaan korkeintaan 20 henkeä.

– Näin nopeasti ilman siirtymäaikaa toteutettavat, kohtuuttoman suuret leikkaukset ovat pois maailman kaikkein köyhimmiltä. Meidän työssämme leikkaukset tarkoittavat, että jopa 120 000 lasta jää kriittisesti ilman apua jo ensi vuoden alusta. Rokottamatta jää 12 000 lasta, ja jopa 36 000 lasta uhkaa vakava aliravitsemus, sanoo Suomen World Visionin vt. toiminnanjohtaja Anne Pönni.

Ruohonjuuritasolla tehtävä työ on vaikuttavaa ja tuloksellista. Suomen World Visionin kehitysyhteistyöhankkeen ansiosta esimerkiksi Intian Ambegaonissa kaikki lapset saavat nyt tarvittavat rokotukset. Lisäksi enää vain kuusi prosenttia lapsista kärsii aliravitsemuksesta. Ohjelmatyön alkaessa jopa yli puolet lapsista kärsi vaikeasta aliravitsemuksesta.

– Leikkauksista huolimatta pyrimme turvaamaan käynnissä olevat suomalaisten kummien tukemat hankkeet kuudessa ohjelmamaassamme. Myös yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä jatketaan. Valitettavasti joudumme silti keskeyttämään monia jo käynnissä olevia kehitysohjelmia, mikä vaarantaa pitkäjänteisen työn köyhyyden vähentämiseksi ja lasten oikeuksien toteuttamiseksi. Teemme kaikkemme, jotta leikkaukset vahingoittaisivat mahdollisimman vähän niitä, joilla hätä ja tarve on suurin.

Anne Pönnin mukaan kummien, yksityisten lahjoittajien sekä yritysten rooli kehitysmaiden lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien turvaamisessa korostuu tässä tilanteessa.

 – Kutsumme kaikki suomalaiset kiireellisiin talkoisiin, Pönni vetoaa.

LISÄTIETOJA: Suomen World Visionin vt. toiminnanjohtaja Anne Pönni, anne.ponni@worldvision.fi,
puh. 050 366 1707.

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 100 miljoonaa ihmistä. Suomen World Vision on ulkoministeriön kumppanuusjärjestö, ja suomalaisten rahoittamia hankkeita on kuudessa maassa:  Keniassa, Ugandassa, Perussa, Kolumbiassa, Intiassa ja Sri Lankassa. worldvision.fi