World Vision laajentaa Ebolan vastaista operaatiota

World Vision käynnistää laajan tiedotuskampanjan Sierra Leonessa. Kyläyhteisöjä koulutetaan tunnistamaan Ebolan oireita, suojautumaan tartunnalta sekä hakeutumaan tarvittaessa nopeasti hoitoon.

World Vision on jo toimittanut maahan rahtikoneellisen eli noin viisi miljoonaa kappaletta suojavaatteita, -käsineitä ja muita varusteita. 750 terveystyöntekijää on saanut koulutusta taudin ehkäisystä ja epidemian hallinnasta.

Erityisesti lasten tilanne on vaikea. Yli 3 700 lasta on jäänyt epidemian takia orvoksi. World Vision toimittaa ruoka-apua sekä psykososiaalista ja muuta tukea vanhempansa menettäneille.

– Tämä epidemia tuhoaa kokonaisia perheitä ja yhteisöjä. Lapset elävät pelon täyttämää arkea ja esimerkiksi koulut ovat olleet suljettuina jo pitkään, kertoo Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Juha Virtanen.

World Vision tukee lasten koulunkäyntiä tarjoamalla lapsille opetusohjelmia televisiossa ja radiossa.

– Epidemialla on myös vaikutuksia lasten terveyteen, sillä vanhemmat eivät välttämättä uskalla tuoda lapsiaan terveysasemille tartunnan pelossa. Lisäksi hauras terveydenhuoltojärjestelmä on ylikuormittunut ja palveluita on entistä vaikeampi saada, Virtanen sanoo.

World Visionilla on Sierra Leonessa 25 pitkäkestoista kehitysohjelmaa ja järjestö on toiminut maassa vuodesta 1996.

Myös Suomen World Vision on käynnistänyt keräyksen Ebola-epidemian pysäyttämiseksi. World Visionin operaatiota voi tukealahjoittamalla keräystilille FI 3280001570768136, viite 250245.

Lisätiedot:

Juha Virtanen
humanitaarisen avun päällikkö
Suomen World Vision
040 5522737
juha.virtanen@worldvision.fi

Kuvat ja yhteydet World Visionin työntekijöihin Sierra Leonessa:

Anna Pollari
tiedottaja
Suomen World Vision
040 5154592
anna.pollari@worldvision.fi

kuva: Jonathan Bundu / World Vision