Syyrian konfliktista kärsii jo kolme miljoonaa lasta

Lasten ja perheiden hätä Syyriassa ja pakolaisleireillä pahenee. YK:n ihmisoikeusneuvoston asettaman komission raportti kertoo vakavista lapsiin kohdistuvista ihmisoikeusloukkauksista; lapsisotilaista, tappamisista, pidätyksistä sekä sieppauksista, joiden nuorimmat uhrit ovat vain 6-vuotiaita.

Arviolta jo kolme miljoonaa lasta on jäänyt konfliktin jalkoihin: lapsilla ei ole riittävästi ruokaa, vettä, lääkkeitä tai suojaa.

– Sota ja pakolaisuus aiheuttavat pelkoa ja turvattomuutta. Myös koulunkäynnin keskeytyminen vaikeuttaa paluuta tavalliseen elämään sitten, kun taistelut joskus loppuvat, sanoo Suomen World Visionin ohjelmajohtaja Tomi Järvinen.

Arviolta jopa 80 000 ihmistä on saanut surmansa. Numerot jatkavat kasvuaan, elleivät osapuolet lopeta väkivaltaisuuksia ja istu neuvottelupöytään.

World Vision vaatii maailman johtajia toimimaan konfliktin lopettamiseksi ja hätäavun saamiseksi perille.

– Lapset ja perheet Syyriassa sekä pakolaisleireillä naapurimaissa eivät voi enää odottaa. Kansainvälisen yhteisön on toimittava, jotta voimme auttaa konfliktin uhrien kasvavaa joukkoa, Järvinen sanoo.

World Vision auttaa yli 80 000 hädänalaista Libanonissa, mutta humanitaarista apua tarvitaan kipeästi lisää. World Vision toimittaa puhdasta vettä, hätäaputarvikkeita sekä järjestää tukiopetusta koulunsa keskeyttäneille lapsille. Lisäksi se ylläpitää lapsille turvallisia leikkitiloja pakolaisleireillä.

Mistä Syyrian pakolaislapset haaveilevat? Kuvat ja sitaatit Libanonista

Suomen World Visionin katastrofikeräys on käynnissä. Syyrian pakolaisia voi auttaa lahjoittamalla:

Keräystili: FI 45 8000 1301 821725, viite 239842
Tekstiviestilahjoitus: lahjoita 10e, lähetä tekstiviesti AUTAN numeroon 16499
Verkkolahjoitus: www.worldvision.fi/katastrofiapu