World Vision Sahelissa: Lähes puolet keräystavoitteesta saavutettu

Ruokakriisi vaikuttaa jo ainakin 18,4 miljoonan ihmisen elämään Sahelin alueella Afrikassa. Aliravitsemus uhkaa neljää miljoonaa lasta. World Visionin apu tavoittaa yhä useampia lapsia Sahelissa.

Kuivuudesta, huonosta viljasadosta ja ruoan hinnan noususta johtuva ruokakriisi jatkuu Sahelin alueella Afrikassa. Kansainvälinen World Vision on asettanut keräystavoitteekseen 60 miljoonaa dollaria. Lähes puolet tästä tavoitteesta, 26 miljoonaa dollaria, on nyt saavutettu.

– World Vision pyrkii tavoittamaan yhteensä noin miljoona avuntarvitsijaa. Työtä tehdään taukoamatta yhdessä kriisialueen hallitusten ja muiden avunantajien kanssa, kertoo Suomen World Visionin ohjelmajohtaja Tomi Järvinen.

Sahelin tilanne on ollut vaikea jo ennen kriisiä. Alueella menehtyy vuosittain noin 645 000 lasta. Menehtyneistä 35 prosentin kuolinsyy liittyy aliravitsemukseen.

– Seuraavien kuukausien aikana tilanne saattaa vielä kärjistyä, joten kaikki apu on tarpeen, Järvinen painottaa.

World Visionin hätäavulla ehkäistään aliravitsemuksesta johtuvia terveysongelmia ja jopa lapsikuolemia. Perheille jaetaan ruokaa ja puhdasta vettä. Aliravituille tarjotaan ravintoa, ja heidät ohjataan terveysklinikoille, joissa annetaan tarvittaessa pidempiaikaista ravintoterapiaa ja sovitaan jatkotoimenpiteistä vanhempien tai huoltajien kanssa. Akuutista aliravitsemuksesta kärsiville annetaan muun muassa ravitsevaa pähkinätahnaa.

Hätäavun lisäksi järjestö pyrkii parantamaan pysyvästi alueen lasten elinoloja. Kansainvälisellä World Visionilla on käynnissä pitkäaikaisia aluekehitys- ja erityisohjelmia ruokakriisistä eniten kärsivillä alueilla Nigerissä, Mauritaniassa, Malissa, Tshadissa ja Senegalissa. 

Keräystili: 800013-1821725, Iban FI4580001301821725, viitenumero 230841

Lisätietoja:
Ohjelmajohtaja Tomi Järvinen, tomi.jarvinen(at)worldvision.fi, puh. 044 267 8797
Viestintäjohtaja Unna Lehtipuu, unna.lehtipuu(at)worldvision.fi, puh. 096 818 3041