World Vision ja Yleisradio uudistavat Joulupukin ideaa


Kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Vision, Yleisradio, Joulupukkisäätiö ja Upcode uudistavat joulupukin ideaa uudessa hyväntekeväisyyskampanjassa.

Auta Joulupukkia -kampanja esittelee maailmalle uudenlaisen joulupukin YLE TV2:n  Kansallisaarre-ohjelmassa. Ohjelman ensi-ilta on 12. joulukuuta. Työryhmään kuuluu muun muassa muusikko Mr. Lordi.

–Joulupukki jos kuka on hyväsydämisyyden lähettiläs, mutta hän ei pysty yksin täyttämään lupaustaan viedä lahjoja kaikille maailman lapsille, toteaa ohjelman työryhmään kuuluva Helsingin Sanomien tuottaja Jussi Ahlroth.

Suomen World Vision on kampanjassa mukana kehitysyhteistyön asiantuntijana ja toimittaa keräysavun perille Itä-Afrikkaan. Puolet keräyksen tuotosta kohdennetaan hätäapuna Afrikan sarven kriisialueelle ja  toinen puoli Suomen World Visionin pitkäkestoisiin kehitysohjelmiin Keniassa ja Ugandassa.  

–Tavoitteena on suunnata lahjoittamisen virtaa maailman köyhimmille, niille, joiden tarpeet ovat suurimmat. Tuotot käytetään lasten terveyden, ravitsemuksen ja koulutuksen parantamiseen ja esimerkiksi lastensuojelun kehittämiseen, kertoo Suomen World Visionin viestintäjohtaja Unna Lehtipuu.

Keräykseen voi osallistua lähettämällä tekstiviestin AUTAN numeroon 16499. Viestin hinta on 10 euroa. Viestin voi myös koodata älypuhelimella Minimoi -ilmaispostikorteista tai suoraan verkkosivuilta www.autajoulupukkia.fi. Verkkosivuillamme voi myös lahjoittaa vapaavalintaisen summan verkkolahjoituksena.

Lisätietoja:

Suomen World Visionin viestintäjohtaja Unna Lehtipuu
unna.lehtipuu@worldvision.fi
puh. 043-2113175

Suomen World Visionin tiedottaja Anna Pollari
anna.pollari@worldvision.fi
puh. 09-6818 3017

Kansallisaarre-ohjelma uusii nimensä mukaisesti suomalaisia kansallisaarteita. Joulupukkia tuunaavat Maija Itkonen (PowerKiss Oy:n perustaja ja vuoden 2010 Innovaatiojohtaja), muusikko Mr. Lordi sekä  Jussi Ahlroth (kulttuurikriitikko ja Helsingin Sanomien sosiaalisen sekä digitaalisen median tuottaja). Ohjelma esitetään TV2:ssa 12.12. klo 21.20.

Vuonna 1983 perustettu Suomen World Vision on lasten hyvinvointia ja oikeuksia edistävä  kehitysyhteistyöjärjestö ja osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia.  Lähes sadassa maassa toimiva World Vision on maailmanlaajuisesti luotettu kehitysyhteistyön sekä humanitaarisen työn tekijä. www.worldvision.
fi