World Vision laajentaa avustustyötään Etelä-Somaliassa

World Vision on ulottanut Itä-Afrikan kuivuudesta kärsivien avustamistyön Etelä-Somaliaan Dolon pakolaisleirille. Dolosta on kehkeytymässä Kenian Dadaabin pakolaisleirin kaltainen haaste.

─ Alkuvaiheessa infrastruktuurin järjestäminen suurelle väkimäärälle on todella hankalaa. Taudit leviävät helposti, mikäli sanitaatiota ja vesihuoltoa ei saada järjestettyä nopeasti. Monet ovat kulkeneet pitkien matkojen takaa heikkokuntoisina ja tarvitsevat välitöntä lääkinnällistä apua. Pidemmällä aikavälillä myönteistä on, että pakolaisleireissä apu tavoittaa suuren avuntarvitsijoiden joukon, sanoo Tomi Järvinen Afrikan aluepäällikkö Suomen World Visionilta.

Dolo sijaitsee 30 kilometrin päässä Etelä-Somalian vaikeasta konfliktialueesta Somalian ja Etiopian rajalla. Saapuvista 87 prosenttia on alle 18-vuotiaita lapsia. Dolo on nälänhätää ja poliittisia levottomuuksia pakeneville somalialaisille luonteva läpikulkupaikka.

Apu tavoittanut jo yli miljoona tarvitsijaa

World Visionin humanitaarinen apu on tavoittanut tähän mennessä yhteensä yli miljoona avuntarvitsijaa kaikissa Itä-Afrikan kuivuudesta kärsivissä kriisimaissa. World Visionin tavoitteena on kerätä ja avustaa Itä-Afrikan kuivuudesta kärsiviä 100 miljoonalla US dollarilla. Järjestö kartoittaa jatkuvasti lisäavustustarpeita.  World Vision on tehnyt alueella vuosikymmeniä pitkäkestoista kehitystyötä sekä humanitaarista työtä.  Esimerkiksi Etiopiaa vuonna 1985 pahoin koetelleessa nälänhädässä järjestön avustusbudjetti oli 70 miljoonaa US dollaria.

─ Olen nähnyt Dolossa käydessäni sanoinkuvaamatonta kärsimystä. Ruoanpuutteen heikentämät naiset ovat synnyttäneet lapsia vaarallisissa olosuhteissa, on paljon keskenmenoja ja menetettyjä lapsia. Täällä tarvitaan nopeasti apua, sanoo Mike Weickert World Visionin Kanadan humanitaarisista operaatioista vastaava johtaja.

World Vision jakaa Dolossa aliravituille lapsille runsasravintoista pähkinätahnaa, ruokaa, lääkkeitä ja hygieniatarvikkeita. Avustustyötään järjestö koordinoi yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa. Työ ulotetaan myös leirin Etiopian puoleiseen osaan.

Vuonna 2010 World Vision avusti liki 80 humanitaarisessa operaatiossa maailmassa eli kaikissa suurissa luonnon tai ihmisen aiheuttamissa katastrofeissa sekä pienemmissä hätätilanteissa.

Lisätietoja:
Tomi Järvinen
Afrikan aluepäällikkö ja humanitaarisen työn vastaava, Suomen World Vision
044 267 8797
tomi.jarvinen@worldvision.fi

Materiaali- ja haastattelupyynnöt:
Unna Lehtipuu

Viestintäjohtaja
043 211 3175
unna.lehtipuu@worldvision.fi