Japanilla pitkä tie toipumiseen

Japanilla pitkä tie toipumiseen

Sadoilla tuhansilla Japanin luonnonkatastrofissa kotinsa menettäneillä on edessään vielä monia haasteita ennen elämän palaamista normaaleihin uomiinsa, kerrotaan Japanin World Visionista kuukausi tuhoisan maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen. Katastrofi on vaikuttanut miljoonien japanilaisten elämään.

World Vision aloitti avustustoimet 48 tunnin kuluessa maanjäristyksen jälkeen ja on tähän mennessä auttanut 17 500 katastrofista kärsinyttä.

Minami Sanrikun ja Tomen kaupungeissa on jaettu muun muassa 3 750 hygieniatarvikepakettia.

- Avun tarve maan koillisosassa on edelleen valtava, ja olemme sitoutuneet tekemään kaikkemme auttaaksemme. Katastrofista selvinneet joutuvat asumaan hätämajoituksessa vielä kuukausia ja tie toipumiseen on pitkä ja haastava, kertoo Japanin World Visionin johtaja Nubuhiko Katayama.

- Työskentelemme kuitenkin tiiviissä yhteistyössä Japanin hallituksen ja muiden kansalaisjärjestöjen kanssa ja näyttää siltä, että suuntamme on oikea, hän lisää toiveikkaana.

World Visionin kaksivuotisen hätäapuohjelman tavoitteena on seuraavien kahden kuukauden aikana auttaa noin 15 000 katastrofista kärsinyttä. Tällä hetkellä järjestö toimii Tomen, Minami Sanrikun ja Kesennuman kaupungeissa, joissa jaetaan huopia, puhdasta juomavettä, hygieniatarvikkeita ja vaatteita. Lisäksi katastrofialueille perustetaan ruoanlaittoon tarkoitettuja tiloja.

Yumi, 12, kiittää saamastaan huovasta. Aiemmin yöt hätämajoituksessa ilman huopaa olivat viileitä.

Lasten hyvinvointia edistetään lapsiystävällisissä tiloissa, joissa lapsia voidaan auttaa palaamaan mahdollisimman normaaliin elämänrytmiin sekä käsittelemään tapahtunutta muun muassa leikin keinoin. Lisäksi tuhansille koululaisille, joiden koulunkäynti tuhoalueilla on keskeytynyt, jaetaan oppimateriaaleja ja koulutarvikkeita, joiden turvin he voivat jatkaa opintojaan.

 

Ks. myös lyhyet videot englanniksi
tuho-alueelta:http://www.youtube.com/watch?v=o3StuBqAYCs
lapsiystävällisestä tilasta: http://www.youtube.com/watch?v=LYegK0mb4yw

Aiemmat tiedotteet:
- World Visionin apu Japaniin jatkuu – Koukan tarina (24.3.)
- Japanin katastrofista selvinneille huopia ja puhdasta vettä (18.3.)
- Japanin World Vision aloittanut katastrofityön (15.3.)

Lisätietoja:
Tomi Järvinen
humanitaarisen avun yhteyshenkilö
Suomen World Vision
tomi.jarvinen@worldvision.fi
044 267 8797