Japanin World Vision aloittanut katastrofityön

Japanin World Vision aloittanut katastrofityön

Japanissa perjantainen maanjäristys ja sitä seurannut tsunami ovat vaikuttaneet jo 50 miljoonan ihmisen elämään. World Vision seuraa tilannetta tiiviisti.

– Viime yönä kävin yhdessä väliaikaissuojista, johon on evakuoitu noin 340 000 ihmistä Tomen kaupungin ympäristöstä. Lapset nukkuivat pahvien päällä yhden peiton alla kylmässä. Sitä oli vaikeaa katsoa. Lapset ovat väsyneitä ja peloissaan, ja heidän kokemansa murhenäytelmä on valtava, kertoo Japanin World Visionin viestintä- ja vaikuttamistyöntekijä Mitsuko Sobata.

World Visionin työntekijät tekevät tällä hetkellä työtä tauotta arvioidakseen avun tarpeen. Järjestö valmistelee Fukushiman ydinvoimaloista levinneiden saasteiden alta evakkoon joutuneiden avustamista.

– Keräämme varoja Suomen World Visionin katastrofirahastoon, jotta olemme valmiita reagoimaan nopeasti, mikäli Japanin World Vision tarvitsee apuamme, kertoo Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko.

Maanantaina yhä 15 000 ihmistä oli kateissa ja noin seitsemän miljoonaa kotia ilman sähköä. World Vision kartoittaa parhaillaan avun tarvetta ja mahdollisuuksia auttaa katastrofista kärsiviä lapsia ja perheitä. Lähipäivinä järjestö jakaa huopia, vesipulloja ja lasten vaippoja. World Vision perustaa myös lapsiystävällisiä tiloja katastrofialueille.

Lahjoitukset katastrofirahastoon tilille 174530-28185, viitenumero 2202. Rahastosta autetaan tarvittaessa Japanin maanjäristyksen ja tsunamin uhreja. Katastrofirahastoon tehdyt lahjoitukset käytetään aina humanitaarisiin operaatioihin.

Lisätietoja:
Tiina Saukko
toiminnanjohtaja
Suomen World Vision
tiina.saukko@worldvision.fi
040 509 5909

Tiesitkö?
• Kaikki Japanin World Visionin 75 työntekijää selvisivät maanjäristyksestä ja tsunamista haavoittumatta.
• Japanin World Visionilla on käynnissä 131 aluekehitysohjelmaa 35 maassa.
• Järjestön toimintaa tukee lähes 50 000 japanilaista kummia.