Eettinen lahja muuttaa elämää

Kampaamokäynti, kännykän huolto ja laulaminen kuulostavat arkisilta asioilta, mutta mitä jos pääsisit kokeilemaan niitä Keniassa? Suomen World Vision järjestää tänä jouluna kaikille avoimen kilpailun, jossa voittaja pääsee yhdessä ystävänsä kanssa todentamaan eettisten lahjojen perillemenoa ja lahjojen aikaansaamaa muutosta. Tutustumiskohteena on Nairobin slumminuorten yritystoiminta. Kenialaisnuoret ovat saaneet ammattikoulutuksen, joka on hankittu Lahjaksi lehmä -kaupan ammattikoulutuslahjana Suomesta.

”Nairobissa voittajan ja hänen ystävänsä on mahdollista käydä esimerkiksi kampaajalla tai laulamassa levytysstudiolla ammattikoulutuksen käyneiden nuorten omissa yrityksissä. Samalla voittaja pääsee todistamaan, kuinka lahjoitus täällä vaikuttaa suuresti nuorten ja lasten tulevaisuuteen kehitysmaissa”, kertoo Tiia Vihavainen Suomen World Visionilta.

Suomen World Vision on tukenut kehitysmaiden nuoria ammatin ja työvälineiden hankkimisessa jo useita vuosia. Yksistään Nairobissa on koulutettu lähes 660 nuorta heidän valitsemaansa ammattiin.

Toimeentulomahdollisuuden lisäksi ammatillinen koulutus tukee nuoren itsetuntoa ja antaa arvostusta yhteisössä. Osa koulutettavista nuorista on jäänyt orvoksi aidsin takia ja heillä on nuorempia sisaruksia huollettavanaan.
Maailman nuorisosta jopa 90 prosenttia asuu köyhissä maissa, joissa työn puute jumittaa nuoret köyhyyteen. Työssäkäyvistä nuoristakin lähes kolmannes tienaa vain alle euron päivässä. Puolet maailman työttömistä on 15–24-vuotiaita. Köyhissä oloissa asuvalle nuorelle tuottavan ja säällisen työn saaminen ilman ammatillista koulutusta on suuri haaste.

Lahjaksi lehmä -kaupan lahjoilla meistä jokainen voi tukea kehitysmaiden nuorten työllistymistä. Kaupan kautta on mahdollista lahjoittaa ammattikoulutus nuorelle (150 euroa). Työkalupakki (15 euroa) puolestaan tukee oman yritystoiminnan aloitusta. Se sisältää työvälineitä nuorelle ammatinharjoittajalle.

Kilpailun voittaja julkistetaan 28.12.2010 ja hänelle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Matka toteutetaan maaliskuun alussa. Palkinnon sponsoroi Kaleva Travel, eikä kielitaitovaatimuksia ole, sillä Suomen World Visionin työntekijä on mukana matkalla.

Kilpailuun voi osallistua osoitteessa: www.lahjaksilehma.fi/kilpailu

Painokelpoisia kuvia osoitteessa www.worldvision.fi/media --> hakusanaksi "eettinen lahja"

Lisätietoja eettisistä lahjoista:
Tiia Vihavainen
varainhankintapäällikkö
0400 717 762
tiia.vihavainen@worldvision.fi