Avun määrää Pakistanissa lisätään

Pakistanin tulvien aiheuttaman kriisin kasvaessa ja muslimien pyhän Ramadan-kuukauden alkaessa World Vision lisää apuaan tulva-alueille. Esimerkiksi keskiviikkona jaettiin Pashtun Garhissa Khyber Pakhtoonkhwan maakunnassa 100 perheelle majoitukseen ja ruoanvalmistukseen tarvittavia välineitä. Makuualustojen ja vuodevaatteiden sekä jauhoja, sokeria, riisiä, papuja ja teetä sisältävien ruokapakettien jakaminen alkaa viikon sisällä myös Charsadassa, Nowsherassa ja Peshawarissa.

YK:n pakolaisjärjestö OCHA:n mukaan tulvat ovat vaikeuttaneet jo yli 14 miljoonan pakistanilaisen elämää. Ruoka-avun tarpeessa olevien määräksi arvioidaan 6 miljoonaa. Pakistanin viranomaisten mukaan tulvissa on tuhoutunut yli 700 000 kotia ja viljelysmaita on menetetty yli puolen miljoonan hehtaarin verran. Suurin osa tulvan uhreista on menettänyt koko omaisuutensa ja on edelleen ilman suojaa ja säännöllistä ravintoa.

Majoitus- ja ruoka-avun lisäksi World Vision on avannut kaksi uutta klinikkaa, jotka sijaitsevat Ala-Dirin Kotossa ja Khazanassa. Viimeisen kahden viikon aikana World Visionin viidellä Ala-Dirin alueen klinikalla on autettu yli 1 100 hengitystiesairauksista, ihotulehduksista ja ripulista kärsivää tulvien uhria.

Huono sää kuitenkin hankaloittaa avustustoimia.

- Viestintä on tällä hetkellä suuri haaste. Kovien sateiden vuoksi emme aina saa yhteyttä kentällä toimiviin avustustiimeihin, World Visionin Ala-Dirin aluejohtaja Rasheed Ahmad kertoo. Myös lääkkeiden ja muiden tarvikkeiden perille vieminen on huonon sään, siltojen ja teiden rikkoutumisen vuoksi hankalaa, hän sanoo.

Sateiden ja tulvien jatkuminen ja eteneminen kohti etelää on ikävää myös muslimien pyhän Ramadan-kuukauden alkamista ajatellen. Tulvatuhojen keskelläkin ihmisten on vaikeaa olla noudattamatta heille tärkeää Ramadaniin kuuluvaa paastoa.

World Vision tekee tiivistä yhteistyötä YK:n ja muiden avustusjärjestöjen kanssa varmistaakseen, että Pakistanin tulvien uhrit saavat tarvitsemansa avun.

Suomen World Vision kerää varoja Pakistanin tulvien uhrien auttamiseksi. Lahjoitustilin numero on 174530-28185, viite 5160, tekstiviesti PAKISTAN numeroon 173 175 (10 e). Lahjaksi lehmä -verkkokaupan huovat toimitetaan tulva-alueiden uhreille.

 

Ks. myös muut aiheeseen liittyvät uutisoinnit:

World Vision auttaa Pakistanin tulvien uhreja (11.8.)

Nasreenin perhe pelastui (16.8.)

 

Lisätietoja:

Anne Pönni
ohjelmajohtaja
Suomen World Vision
anne.ponni@worldvision.fi
Puh. +358 50 366 1707