World Visionin toiminta Somaliassa keskeytynyt

World Vision on saanut islamistiselta Al Shabaab -ryhmittymältä vaatimuksen lopettaa toimintansa eteläisessä Somaliassa. Al Shabaab syyttää World Visionia kristinuskon levittämisestä alueella. World Vision on vääristä syytöksistä ja vaatimuksesta sekä yllättynyt että pahoillaan.

Järjestön eteläisen Somalian toimistojen vartijoiden aseet ja avaimet vietiin ja toimistot ovat nyt Al Shabaabin hallussa. Henkilövahingoilta on vältytty. Myös toimistot ovat vahingoittumattomia eikä omaisuutta ole viety.

Toiminnan keskeytyminen eteläisessä Somaliassa on valitettavaa, sillä alueella on tällä hetkellä 3,6 miljoonaa pikaista humanitaarista apua tarvitsevaa ihmistä, joista 700 000 lapsia.

World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö, joka ei tee lähetystyötä. Järjestö on poliittisesti riippumaton, yksittäisiin kirkkokuntiin sitoutumaton ja se on avunannossaan sitoutunut puolueettomuuteen.

World Vision on tehnyt humanitaarista ja kehitysyhteistyötä eteläisen Somalian alueella 18 vuotta. Järjestö toimii myös Somalimaassa ja Puntlandissa. Näillä alueilla työ jatkuu normaalisti.

Suomen World Visionilla ei ole tällä hetkellä toimintaa Somaliassa.


Lisätietoja:

Anne Pönni
ohjelmajohtaja
Suomen World Vision
puh. 050 366 1707
anne.ponni@worldvision.fi