Maailma kylässä: Wilson Kirwan satumatka Afrikkaan ja asiaa lasten terveydestä

Suomen World Vision tarjoaa Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä 29.–30.5. ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille: lauantain asiaohjelmassa paneudutaan lasten terveyteen ja lapsikuolleisuuden vähentämiseen ja sunnuntaina juoksija-kirjailija Wilson Kirwa vie satumatkalle Afrikkaan.

Älä pese käsiäsi - asiaa lasten terveydestä
La 29.5., klo 16.45–17.00, Mekong-lava (Rautatientori)

Älä pese käsiäsi lasten oikeudesta elämään, muistuttavat Suomen World Vision ja Pelastakaa Lapset keskustelutilaisuudessa kehitysmaiden lasten terveydestä. Ohjelma on osa järjestöjen yhteistä Älä pese käsiäsi -kampanjaa.

Joka päivä kuolee 24 000 alle 5-vuotiasta lasta, useimmiten helposti hoidettaviin sairauksiin tai komplikaatioihin. Lapsikuolleisuuden määrä on vakava lapsen oikeuksien loukkaus, mutta tästä huolimatta aihe ei ole erityisen korkealla poliittisella agendalla.

Keskustelussa pureudutaan erityisesti Intian tilanteeseen: kasvavassa talousmahdissa kuolee eniten alle 5-vuotiaita maailmassa. Huolimatta karuista luvuista maa käyttää vuosittain budjetistaan vain pari prosenttia terveyden edistämiseen. Haastateltavana Intian World Visionin terveysasiantuntija Sarojitha Arokiaraj.


Wilson Kirwan satumatka Afrikkaan
Su 30.5., klo 15.15–16.00, Tenava-Timbuktu (Kaisaniemen puisto)

Wilson Kirwan mukaan sadut ovat siltoja, jotka yhdistävät eri maita, kulttuureja ja sukupolvia. Isovanhemmat kertoivat Keniassa nuorelle Wilsonille satuja, joita hän jakaa nyt Suomessa. Kun Maailma kylässä -festivaaleille rientää juokseva ja tanssiva satusetä, luvassa on myös liikunnalla tehostettua tarinointia.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä 29.–30.5. 2010. Suomen World Visionin työhön voi tutustua Mahdollisuuksien tori -teltassa (osasto J993) lauantaina klo 11–20 ja sunnuntaina klo 11–18. Osastolta löytyy tietoa järjestön lapsikeskeisestä kehitysyhteistyöstä Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 

Lue lisää:

Suomen World Vision Maailma kylässä -festivaaleilla: www.worldvision.fi/tapahtuu

Ohjelma-aikataulu: http://www.worldvision.fi/tapahtuu/aikataulu