Pappi ja Idiootti urakoivat ruokaturvan puolesta

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pastori Arto Antturi lukee ohikulkijoille Fjodor Dostojevskin romaania Idiootti sivu kerrallaan Helsingissä Mauno Koiviston aukiolla Kampissa aivan Narinkkatorin vieressä 10.12. - 13.12.

Luetun sivun hinta on 10 euroa. Keräyksen tuotto lahjoitetaan Suomen World Visionin Luoteis-Kenian Baringossa toteuttamaan ruokaturvaoperaatioon.
Lukuaika arkena on klo 7.30 – 19.30, lauantaina klo 9-14 ja sunnuntaina klo 13-17. Ohikulkijoiden ja median edustajien on myös mahdollista haastatella hiljattain Baringosta palanneita Suomen World Visionin asiantuntijoita Ulla Tervoa ja Tomi Järvistä Narinkkatorilla torstaina ja perjantaina klo 8.30 – 10.00.

Kirjassa on 886 sivua ja tavoitteena on lukea kirja loppuun sunnuntaihin mennessä. Arto Antturin lisäksi tempaukseen osallistuu joukko vapaaehtoisia avustajia ja pappeja.
 - Ryhdyin vimmatusti miettimään uudenlaista tapaa kerätä rahaa tärkeään kohteeseen, kun kuulin Suomen World Visionin hankkeesta Baringossa. Ruoanpuutteesta kärsivät tarvitsevat pikaisesti apua ja pienistä puroista synnytetään isoja virtoja, kertoo Arto Antturi. 

Ruoanpuute piinaa neljännestä väestöstä

Epätavallisen pitkään jatkunut kuivuus on koetellut erityisesti Pohjois- ja Luoteis-Keniaa. Viljelijät ovat menettäneet peräkkäisiä satoja ja ruoan hinta on noussut ennätyskorkealle. Arviolta neljän miljoonan kenialaisen arvioidaan kärsivän nälänhädästä ja noin 10 miljoonaa uhkaa ruoan puute.

Suomen World Vision käynnisti tämän vuoden alussa ravitsemusohjelman Baringon alueella Luoteis-Keniassa. Jopa 70 prosenttia Baringon alueen perheistä kärsii heikentyneestä ruokaturvasta ja osa heistä suoranaisesta nälästä. Suomen World Vision jakaa ruoka-apua tarvitseville esimerkiksi koulujen kautta. Pahiten aliravituille lapsille annetaan vointia nopeasti kohentavaa pähkinätahnaa. Lisäksi ruokaturvaa kohennetaan muun muassa hygieniakäytäntöjä ja puhtaan veden saatavuutta parantamalla.

» Painokelpoinen kuva


Aiemmin julkaistua tietoa Baringon tilanteesta:

» Ruokapula Keniassa koskettaa etenkin lapsia, 25.11.

» Pappi ja Idiootti Facebookissa

lisätietoja keräyksestä:
Arto Antturi
arto.antturi@evl.fi
050 340 9746

lisätietoja Baringon tilanteesta:
Ulla Tervo
erityisasiantuntija, Suomen World Vision
ulla.tervo@worldvision.fi
040 586 4419