Kiitos kummeille: yhteistä matkaa jo 25 vuotta

”Jos haluat kulkea nopeasti, kävele yksin. Jos haluat kulkea pitkälle, kulje yhdessä toisten kanssa”, lausui toiminnanjohtaja Tiina Saukko Suomen World Visionin 25-vuotisjuhlassa 29. tammikuuta.

Afrikkalainen sananlasku oli sopiva avaus tilaisuudelle, sillä Suomen World Visionin kummien tuella on edistetty jo tuhansien lasten hyvinvointia ja oikeuksia. Kummeja on tänä päivänä yli 13 000, joista osa on ollut mukana 80-luvulta asti.

”Kehitysmaiden lasten rinnalla kulkeminen hyvinä aikoina ja kriiseissä on mahdollista, koska te, kummit, teette matkaa kanssamme”, Suomen World Visionin ohjelmajohtaja Anne Pönni kiitti.

Suomen World Vision aloitti oman kehitysyhteistyönsä paikallisten koulujen ja kirkkojen kanssa ja laajensi asteittain alueelliseen kehitykseen. Yhteisöjen lapset ja aikuiset ovat osallistuneet kehitysyhteistyön suunnitteluun ja toteutukseen ensimmäisistä hankkeista asti.

”Kummitoiminta on tuonut kehitysyhteistyöhön kasvot. Tämän kaltaisessa yhteistyössä korostuu kumppanuus ja yhteistyö kehitysmaiden asukkaiden kanssa”, painotti ulkoministeriön kehitysyhteistyöstä ja -politiikasta vastaava alivaltiosihteeri Marjatta Rasi.

Tiina Saukko loi tilaisuudessa katseen myös tulevaisuuteen ja totesi erilaisten globaalien kriisien vaativan auttamisen kasvua ja jatkuvaa uudistumista myös Suomen World Visionilta. Hän oli kuitenkin varma, että tahtoa riittää ja resepti on olemassa: ”Maailma parannetaan teoilla”.

Suomen World Vision juhlisti 25-vuotista taivalta tarjoamalla yhteistyökumppaneidensa tuella elokuvallisen illanvieton kummeille ja sidosryhmille.

Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa esitettiin YK:n vuosituhattavoitteista kertovia lyhytelokuvia lasten unelmista, äitiydestä, kumppanuudesta ja veden merkityksestä. Juhla kokosi yhteen noin 500 tukijaa.
 


 Kansanedustaja ja World Vision -kummi Juha Mieto lähetti kannustavat terveiset 9-vuotiaalle kummilapselleen Sharonille: ”Lippu korkialle!”.
Mietoa haastatteli Suomen World Visionin erityisasiantuntija Ulla Tervo.