Nähdään Keniassa -silmälasikeräys jatkuu

HUOM! Keräys on jo päättynyt.

Nähdään Keniassa -silmälasikeräys on saanut suomalaiset liikkelle. Kymmeniä tuhansia silmä- ja aurinkolaseja on jo kerätty ympäri Suomen. Vielä on kesä aikaa kierrättää käytöstä poistetut lasit Nähdään Keniassa -keräykseen. Etenkin aurinkolaseja tarvitaan.

Lasit voi toimittaa Cazze- ja Synsam-optikkojen liikkeisiin ympäri maata. Suomen World Visionin ja optikoiden kolmas näönhuollon matka Kenian Meibekiin järjestetään elokuussa. Lasien avulla monen elämä mullistuu täysin.

Länsi-Keniassa sijaitsevassa Meibekissä toimii Suomen World Visionin kehitysohjelma, ja yli 2 000 suomalaisella on alueella asuva kummilapsi. Lasten ja heidän läheistensä elämää parannetaan kokonaisvaltaisesti muun muassa kehittämällä koulunkäyntiä ja lasten oikeuksia sekä kohentamalla perheiden toimeentuloa. Lasienkeräys ja näöntarkastukset ovat osa terveyden eteen tehtävää työtä.

- Näönhuolto on yksi askel kestävän kehityksen tiellä. Optikkoina haluamme edistää terveyttä siellä, missä apuamme kaivataan. Keräämme asiakkailtamme laseja Suomessa, Keniassa teemme näöntarkastukset ja jaamme lasit. Valmiina matkaan on jo nyt yli 20 000 paria, iloitsee Rolf Fryckman Cazze- ja Synsam -optikoiden edustajana.

Yksin ja yhdessä hyvällä asialla

Yksityishenkilöiden lisäksi laseja ovat keränneet myös yritykset, vanhainkodit, seurakuntayhtymät sekä järjestöt kuten Lions-klubit ja Rotaryt.

Silmälasien saajalle näkökyvyn parantuminen on käänteentekevä asia: hän näkee taas kunnolla läheisensä ja ympäröivät kotiseudut. Silmälasien avulla voi opiskella sekä tehdä töitä; pujottaa langan neulansilmään ja erottaa rikkaruohon hyötykasvista.

Suomalainen optikkoryhmä on myös kustantanut kaihileikkauksia niitä tarvitseville. Edellisellä näönhuollon matkalla leikatut 149 potilasta tulevat nyt jälkitarkastukseen ja saavat mukaansa lukulasit. Seuraavan matkan tarkastuksissa löytyvät kaihipotilaat leikataan saman tien.

Pluslasit kysyttyjä

Tamperelainen optikko Tuula Kapanen on lähdössä kolmatta kertaa Keniaan.

- Silmälasit ovat niin itsestään selvä asia Suomessa, että meibekiläisten ilo laseista on lähes käsittämätöntä. Moni heistä ei ole koskaan nähnyt kunnolla. Vaikka paljon on saatu aikaan, työtä riittää vielä, hän kertoo.

Meibekin alueella tarvitaan etenkin plusmerkkisiä laseja sekä aurinkolaseja. Plus-lasit hyödyttävät erityisesti alueen nuoria: Lukulasien ansiosta koululaisten silmät eivät enää väsy, vaan he jaksavat lukea ja opiskella. Koulutus luo toimeentulomahdollisuuksia ja auttaa pääsemään irti köyhyydestä.

Katso ja lataa kuvia

Painokelpoista kuvamateriaalia on ladattavissa oheisen linkin kautta:
» Lataa kuvia

Lisätietoja:
Suomen World Vision
erityisasiantuntija Ulla Tervo
040 586 4419
ulla.tervo@worldvision.fi

optikko Tuula Kapanen, Tampere
0500 966 446
iloiset.silmat@kolumbus.fi

Cazze- ja Synsam-optikot / keräysidean isä
hallituksen puheenjohtaja Rolf Fryckman
0400 403 948
rolle@cazze.com