Projekti4000 etsii uusia kummeja kehitysmaiden lapsille

Suomen World Vision on käynnistänyt maanlaajuisen kampanjan, jonka tavoitteena on löytää uusia kummeja Suomesta 4 000 kehitysmaan lapselle.
4 000 kummin tuella kaikkiaan 100 000 ihmistä saa mahdollisuuden muun muassa puhtaaseen juomaveteen, monipuolisempaan ravintoon sekä koulunkäyntiin.

- Kehitysmaissa elävät lapset ja aikuiset ovat vallitsevan talouskriisin suurimpia kärsijöitä. Yli 9 miljoonaa lasta maailmassa menehtyy vuosittain alle 5-vuotiaana, suurin osa heistä köyhyyden seurauksiin kuten estettävissä oleviin sairauksiin, toteaa Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko.

Ilman tukea taantuman ja köyhyyden seuraukset heijastuvat pitkälle tulevaisuuteen. Esimerkiksi kehitysmaiden lasten koulutus on uhattuna, kun heidän on osallistuttava perheen elannon hankintaan. Ilman koulutusta nousu köyhyydestä on entistä vaikeampaa.

- Auttamisen on kasvettava, jotta voidaan tukea köyhimpien maiden ihmisiä selviämään taantumasta. Samalla suojelemme jo aikaansaatua kehitystä, korostaa Tiina Saukko.

Suomalaisten kummien tuki kohdennetaan Suomen World Visionin aluekehitysohjelmiin Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Ohjelmat kestävät 10–15 vuotta ja niiden avulla pyritään vahvistamaan yhteisöjen omia voimavaroja parantaa elinolosuhteitaan.

Tutustu netti-tv:n kautta kummin tarinaan ”Kummina muutat maailmaa”

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tiina Saukko
tiina.saukko@worldvision.fi
puh. (09) 6818 3068