Valoa Kataiselle Suomen World Visionilta

Suomen World Vision lahjoitti valtiovarainministeri Kataiselle vuodeksi valoa ja vetosi samalla, että Suomi pitäisi lupauksensa kehitysyhteistyön määrärahojen kasvattamisesta.

Lahja on osa suomalaisten järjestöjen Toivo tulee talkoisiin -kampanjaa, jolla halutaan muistuttaa, että teot ovat kauneinta puhetta: kehitysyhteistyötä tulee lisätä, koska apu saa aikaan todellisia tuloksia.

Ministerille annettu parafiinilamppu kuuluu Suomen World Visionin Lahjaksi lehmä -verkkokaupan eettisiin lahjoihin. Sen avulla lapsi saa turvallisen valonlähteen, jotta hän voi esimerkiksi tehdä läksyjä. Suomen World Vision toivoo, että myös valtiovarainministerillä säilyy kirkas näkökyky maailmatalouden synkkinä aikoina.

”Maailman köyhät ovat talouskriisin suurimpia kärsijöitä. Kehitysmaiden lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien edistäminen on erittäin tärkeää juuri nyt”, toteaa Suomen World Visionin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Sami Lahdensuo.

Suomi on sitoutunut nostamaan kehitysyhteistyön määrärahat 0,51 prosenttiin bruttokansantulosta vuoteen 2010 mennessä ja 0,7 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä. Järjestöt toivovat, että Suomi kasvattaa määrärahoja lupausten mukaisesti, kun hallitus neuvottelee vuosien 2010-2013 budjettikehyksestä.

Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen (Kepa) koordinoima Toivo tulee talkoisiin -kampanja käynnistyi 17.12. Mukana olevat kansalaisjärjestöt lähettävät ministerille viikottain eettisiä lahjoja muistutuksena riittävän ja laadukkaan kehitysyhteistyön tärkeydestä. Ministeri Katainen saa lahjoja maaliskuun lopun kehysriiheen asti. Suomen World Visionin vuoro oli tänään 12.1.

Valoa vuodeksi Lahjaksi lehmä -sivustolta

Toivo tulee talkoisiin -kampanja
 

Lisätietoja:

Sami Lahdensuo
yhteiskuntasuhteiden päällikkö
puh. (09) 6818 3013
sami.lahdensuo@worldvision.fi