Eettiset lahjat innostivat - kiitos lahjoja hankkineille

Suomen World Visionin Lahjaksi lehmä -verkkokaupasta on hankittu kuluneen vuoden aikana lähes neljä kilometriä vesiputkea Meibekiin Keniaan ja muita eettisiä lahjoja yhteensä 630 000 eurolla. Joulumyynnin aikana hankittiin kaikkiaan yli 18 000 lahjaa.

Lahjauutuus, joulupuuro, innosti ihmisiä yhtenä vastauksena kehitysmaita koettelevaan ruokakriisiin. Uutuus nousi yhdeksi joulumyynnin suosituimmista lahjoista ja sen myötä puuroa saa noin 3 300 lasta. Kaikki lahjakaupan lahjat toimitetaan kehitysmaihin osana Suomen World Visionin pitkäkestoista kehitystyötä lasten elinolojen parantamiseksi ja oikeuksien toteutumiseksi.

Yksityishenkilöiden ohella myös yritykset ja erilaiset porukat ilahduttavat entistä useammin eettisillä lahjoilla. Yritysten osuus Lahjaksi lehmä -verkkokaupan joulumyynnistä oli noin viidennes.

Faniklubi Syntymähäjyt ry muisti suosikkiaan eli Lauri Tähkä ja Elonkerjuuta. Bändi sai verkkokaupan kautta lehmän ja tekniikan väki vuohen.

”Hyväntekeväisyys on osa klubimme toimintaa ja World Visionin eettinen lahjaidea tuntui jäsenistä heti omalta: Elonkerjuuhan on kotoisin pohjalaisilta laitumilta ja sanoituksessakin on vilahtanut lehmä. Lahjat annettiin bändin viimeisellä keikalla ennen keikkataukoa”, kertoo Kati Laitala Syntymähäjyjen hallituksen edustajana.

”Olemme ilolla todenneet, että eettiset lahjat ovat vakiintuneet osaksi joulumuistamisia. Tänä vuonna on jälleen annettu ennätysmäärä lahjoja, jotka olennaisesti parantavat tuhansien kehitysmaiden lasten elämää. Näiden lasten puolesta haluan lämpimästi kiittää kaikkia lahjanantajia ja puolestapuhujia. Avun tarve ei pääty jouluun, joten toivon, että eettiset lahjat koettaisiin hyväksi vaihtoehdoksi myös muissa tilanteissa, vaikkapa hää- ja syntymäpäivälahjoina tai ystävänpäiväkorttina”, kiittää Tiia Vihavainen Suomen World Visionista.

Lisätietoja:
Tiia Vihavainen
Yrityssuhdepäällikkö
Suomen World Vision
Puh. (09) 6818 3085
tiia.vihavainen@worldvision.fi