Joulupuuroa hankittu kattilakaupalla - eettisillä lahjoilla autetaan konkreettisesti

Suomen World Visionin Lahjaksi lehmä -verkkokaupan joulumyynti on lähtenyt vilkkaasti käyntiin. Joulupuuro on uutena lahjana vastauksena maailmaa koettelevaan ruokakriisiin löydetty, sillä yhdeksän ensimmäisen päivän aikana sitä on annettu lahjaksi 334 lapselle. Vaikka määrällisesti suosituimpia lahjoja ovat aiempien vuosien tapaan vesiputki ja vuohi, ovat lahjahankinnat selvästi monipuolistuneet. Eettisiä lahjoja ovat antaneet niin yksityishenkilöt, yritykset kuin työ- ja muut porukatkin.

Lahjaksi lehmä -kaupan lahjat toimitetaan kehitysmaihin osana Suomen World Visionin pitkäkestoista kehitysyhteistyötä lasten elinolojen parantamiseksi ja oikeuksien toteutumiseksi. Kenian Meibekissä on viime viikkoina intouduttu tekemään uusi kaivuuennätys, kun vesiputkelle kaivettu oja on edennyt 7 kilometriä kolmen päivän aikana. Lapion varressa on ahkeroinut 180 vapaaehtoista, joiden toiveena on saada vesi nopeasti koteihinsa. Valmiiseen vesijohtoverkostoon tarvitaan metreittäin myytävää vesiputkea yhteensä 42 kilometriä. Verkoston valmistumiseksi tarvitaan vielä 33 kilometriä lahjoituksia.

Lisää eettisten lahjojen vaikutuksista on nähtävillä netti-tv:n kautta:
www.nettitelkku.fi

Eettisten lahjojen Ystävämyynti
Suomen World Vision järjestää ensikertaa eettisten lahjojen Ystävämyynnin 17.12. ja 18.12.
klo 10 – 19 osoitteessa Lönnrotinkatu 20, Helsinki.

Kuka tahansa on tervetullut kuulemaan lisää eettisten lahjojen ja pitkäkestoisen kehitysyhteistyön vaikutuksista sekä tekemään lahjahankintoja.

Yleisölle ja medialle avoimet asiantuntijatilaisuudet ovat:
17.12. klo 17 – 18 Miten vesi muuttaa elämää Meibekissä, Ulla Tervo, erityisasiantuntija
18.12. klo 10 – 11 Miten eettiset lahjat ja niiden vaikutukset näkyvät hiv- ja aids-työssä Intiassa ja Ugandassa, Juha Virtanen, Afrikan aluepäällikkö

Lisätietoja:
Tiia Vihavainen
Yrityssuhdepäällikkö
Suomen World Vision
Puh. (09) 6818 3085
tiia.vihavainen@worldvision.fi