Järjestöjohtaja Suomesta World Visionin kansainvälisiin johtotehtäviin

Suomen World Visionin toiminnanjohtaja, KTM Aki Temisevä on kutsuttu johtamaan kansainvälisen kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin markkinointia ja varainhankintaa. Temisevä vastaa World Visionin tuotemerkistä, markkinoinnista ja varainhankintakonseptien kehittämisestä maailmanlaajuisesti. Järjestöllä on 31 000 työntekijää ja sen lisäksi vapaaehtoisia työntekijöitä ympäri maailman. Tehtävä on uusi ja nimityksen myötä vice president Temisevä lukeutuu koko World Vision -verkoston 20 avainjohtajan joukkoon.

Suomessa World Visionin toiminta on kasvanut Temisevän aikana merkittävästi. Suomen World Visionin hallinnoimien aluekehitysohjelmien määrä on noussut 3:sta 22:een vajaassa kuudessa vuodessa ja kummeja Suomesta on nykyään yli kymmenkertainen määrä. Temisevä on vaikuttanut kehitysyhteistyösektorilla Suomessa myös toimimalla kolmatta vuotta Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry:n puheenjohtajana ja neljättä vuotta Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n puheenjohtajana.

Suomen World Visionin uudeksi toiminnanjohtajaksi on kutsuttu KTM
Tiina Saukko. Hän siirtyy tehtävään Reilun kaupan edistämisyhdistyksen palveluksesta. Saukko on toiminut lisäksi seitsemän vuotta Suomen World Visionin hallituksessa, joista viisi viimeisintä vuotta puheenjohtajana, pois lukien kulunut syyskausi.

”Teemme pitkäkestoista kehitysyhteistyötä lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumiseksi, jotta lapsilla olisi paremmat mahdollisuudet elämässä. Vaikka järjestömme tekee tälläkin hetkellä mittavaa kehitysyhteistyötä, on tarve avun kasvattamiseen valtava. Neljäsosa maailman 2,2 miljardista lapsesta elää köyhyysrajan alapuolella”, kiteyttävät Temisevä ja Saukko.

Temisevä ja Saukko aloittavat uusissa tehtävissään 1.1.2009.

lisätietoja:
Aki Temisevä, gsm 041 465 9593, aki.temiseva@worldvision.fi
Tiina Saukko, gsm 040 509 5909, tiina.saukko@iki.fi
Krista Lamminen (tiedottaja), puh. (09) 6818 3040, krista.lamminen@worldvision.fi

Faktaa
World Vision on kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja maailman suurin kummilapsijärjestö. Se tekee työtä lasten, perheiden ja yhteisöjen kanssa köyhyyden ja epäoikeudenmukaisuuden vähentämiseksi uskontoon, rotuun, etniseen taustaan tai sukupuoleen katsomatta.

World Vision lukuina
- perustettu 1950
- avunsaajia yli 100 miljoonaa ja 3,4 miljoonaa kummilasta
- toimii 98 maassa
- liikevaihto n. 1,8 miljardia euroa
- 1 400 kehityshanketta ympäri maailman
www.wvi.org

Suomen World Vision lukuina
- perustettu 1983
- kummilapsia 18 000
- budjetoitu liikevaihto n. 8,2 miljoonaa euroa
- 33 kehityshanketta (aluekehitysohjelmat ja erityishankkeet) 7 maassa
- Ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö