Eettinen lahja on vastuullinen vaihtoehto yrityksille

Yritysten vastuullisuus ja osuus hyväntekeväisyydestä kasvaa ja ne miettivät yhä tarkemmin antamiensa lahjojen tarpeellisuutta ja taustoja. Yhä useampi yritys on vaihtanut perinteiset paketit ja postikortit eettisiin lahjoihin ja räätälöidyllä yhteistyöllä on kysyntää. Helsingin Messukeskuksessa vuosittain S&A -päivät, Liikelahjat-messut ja Firma Auto -messut järjestävä Business to Business Mediat Oy tukee tänä vuonna Suomen World Visionin Kenian Meibekin alueen vesihanketta lahjoittamalla vesiputkea 42 kilometrin laajuisen vesiputkiverkoston rakentamiseen.

Vuonna 2007 vesiputki nousi suosituimmaksi lahjaksi Suomen World Visionin eettisiä lahjoja myyvässä Lahjaksi lehmä -verkkokaupassa. Meibekin alueen asukkaat rakentavat lahjoitetuista vesiputkista World Visionin avustuksella vesijohtoverkoston, jonka avulla puhdas juomavesi saadaan lopulta jokaiseen alueen kotiin. Veden tulo ratkaisee alueella monta ongelmaa. Puhdas juomavesi sekä siisteystilanteen paraneminen voivat jopa puolittaa lapsikuolleisuuden.

”Viime perjantaina Kapkorosissa avattiin vesipiste, josta sadat perheet saavat puhdasta vettä luotettavasti ja läheltä tietä. Myös vajaan 6 kilometrin päähän padosta on nousemassa koko linjaston suurin tankki, jonka arvioidaan valmistuvan joulukuussa. Sen jälkeen vettä voidaan vetää runkolinjasta pienempiä putkia pitkin talouksiin. Suurin ilo vedestä on naisilla ja lapsilla, joiden työnä veden kantaminen on ollut, eivätkä lapset ole ennättäneet työn vuoksi kouluun”, kertoo Keniasta alkuviikosta palannut erityisasiantuntija Ulla Tervo Suomen World Visionista.

”Odotan veden tuloa kovasti. Naiset saavat sitten enemmän aikaan ja toimeentulomahdollisuudet paranevat, kun voimme kasvattaa kasviksia ja viedä niitä markkinoille myytäväksi”, sanoo Salina Jerop Kimaiyo, joka on 35-vuotias neljän lapsen yksinhuoltajaäiti. Vielä Salinan on haettava monilapsiselle perheelleen ja heidän lehmälleen 160 litraa vettä päivittäin veljensä aaseilla kilometrien päästä. Aikaa vedenhakuun kuluu monta tuntia päivittäin.

Lahjoittamalla Suomen World Visionin Lahjaksi lehmä -verkkokaupassa 18 euroa, kuka tahansa voi kasvattaa vesiputkiverkostoa yhdellä metrillä ja edistää samalla Meibekin lasten koulunkäyntiä. Kaikki lahjakaupasta ostetut lahjat toimitetaan kehitysmaihin niitä eniten tarvitseville osana Suomen World Visionin pitkäkestoisia kehityshankkeita.

Lahjaksi lehmä -kaupan saavutuksiin ja lahjavalikoimaan voi tutustua S&A -messuilla osastolla B 18 tai tietoiskuissa messuilla 4.9. klo 12.15 - 12.45 ja 5.9. klo 13.15 - 13.45 Sali, Ballroom 2 tai osoitteessa: www.lahjaksilehma.fi

lisätietoja:
Tiia Vihavainen
markkinointisuunnittelija
Suomen World Vision
puh. 0400 717 762
tiia.vihavainen@worldvision.fi