Kehitysyhteistyö esillä IRC-galleriassa

Suomen World Vision on avannut yhteisösivun Suomen suurimpaan Internet-yhteisöön IRC-galleriaan. Nuoret ovat kiinnostuneet kehitysyhteistyöasioista ja IRC-galleria on foorumi, jossa he voivat peilata omia mielipiteitään kehitysyhteistyöstä ja lapsen oikeuksien toteutumisesta.

Sivusto on esillä yhteensä noin kahdeksan viikkoa ja yhteisössä on käyty jo
20 000 kertaa runsaan viikon aikana. Suomen World Vision on kehitysyhteistyöjärjestö ja osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Järjestön tekemä kehitysyhteistyö painottuu lasten elämän ja oikeuksien parantamiseen. Kehitysmaiden nuorten osallistumismahdollisuuksia tuetaan siten, että he tulisivat kuulluiksi heitä koskevissa asioissa.

IRC-yhteisösivuilla käsitellään muun muassa lasten oikeuksia viikoittain vaihtuvien World Vision -tietokilpailukysymysten kautta. Suosittu tyttöbändi Indica puhuu lapsen oikeuksien puolesta. Indica kommentoi osaltaan yhteisössä aihepiiriä.

”Lapset ovat usein fyysisesti ja henkisesti kyvyttömiä puolustamaan itseään ja jokainen lapsi tarvitsee rakkautta, turvallisuuden tunteen, riittävän ravinnon ja koulutuksen saadakseen hyvät edellytykset tasapainoiseen ja onnelliseen elämään. On tärkeää, että maailmassa on World Visionin kaltaisia järjestöjä, jotka puolustavat ja tukevat huonompiosaisten lasten elämää”, kiteyttävät Indican jäsenet.

”Nuoret ovat aktiivisia tiedonhakijoita ja keskustelijoita ja yllättävän kiinnostuneita kehitysyhteistyöasioista. Haluamme virittää keskustelua ja jakaa tietoa nuorten käyttämien kanavien kautta”, kertoo Ilkka Koivisto Suomen World Visionista.

Irc-sivusto on nähtävillä osoitteessa: www.irc-galleria.net/worldvision

Suomen World Visionin lapsen oikeuksien eteen tehtävää työtä voi tukea ryhtymällä lapsen oikeuksien kummiksi. Lahjoituksilla autetaan muun muassa lasten ja nuorten hiv-tartuntojen ennaltaehkäisemisessä sekä vähennetään tyttöjen sukuelinten silpomista Afrikassa ja lapsityötä Intiassa. Mukaan pääsee jo 5 euron avustussummalla kuukaudessa.
 
Ilkka Koivisto
markkinointipäällikkö
Suomen World Vision
puh. (09) 6818 3080
ilkka.koivisto@worldvision.fi