Eroosion vastainen työ etenee Perussa

Suomen World Visionin Perun Andeilla sijaitsevassa Mosoq Ayllun kehitysyhteistyökohteessa on eroosion vastainen työ edennyt käytännön tasolle, sillä puiden istutussuunnitelmat on aloitettu ja projektiin mukaan otettavat avunsaajaperheet valittu.

Perulaiset perheet ovat tähän mennessä saaneet tietoa puiden istutuksen merkityksestä ja heille on kerrottu laajemmin ympäristönsuojelusta metsänhoidon avulla sekä jatkuvuusperiaatteista. Perheet osallistuvat itse istutustyöhön ja ensimmäiset puut juurrutetaan maaperään syyskuussa.

”Puuston suojeluprojekti estää alueen aavikoitumista ja vähentää eroosiota, kun puuston määrä lisääntyy. Tämä projekti antaa hienon mahdollisuuden toteuttaa alueen asukkaiden unelma puustoalueiden lisääntymisestä”, kertoo ohjelmajohtaja Saúl Calle Sierra Perun World Visionista.

Kaksivuotisen projektin aikana alueelle istutetaan kaikkiaan 60 000 puuta. Projektin tavoitteena on parantaa ympäristön tilaa, vähentää ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja edistää luonnon monimuotoisuutta Pitumarcan ja Checacupen alueilla. Maaperän kulumista pyritään ehkäisemään metsittämällä alueita paikallisilla luonnonpuulajikkeilla ja hedelmäpuilla. Eroosio on edennyt Perussa useilla alueilla pitkälle.

Puiden istutus on myös tärkeä lisä alueella tehtävässä pitkäkestoisessa kehitystyössä, jonka tavoitteena on parantaa alueen perheiden, erityisesti lasten ja naisten toimeentuloa ja elämänlaatua.

Hanketta on mahdollista tukea ja kohteeseen voi tutustua kuvien kautta Suomen World Visionin lahjakaupassa osoitteessa: http://www.lahjaksilehma.fi/lahjakauppa/puuntaimet/

Mukana projektin tukemisessa on jo Martela Oyj lahjoittaen jokaisen Professori Eero Aarnion mallistoonsa suunnitteleman The Tree -tilanjakajan tuotosta osan tähän kehitysyhteistyöhankkeeseen.

lisätietoja:

Krista Lamminen
tiedottaja
Suomen World Vision
puh. (09) 6818 3040
gsm 044 5400 116
s-posti: krista_lamminen@wvi.org

Faktaa eroosion vastaisesta projektista
• Sijaitsee Perun Andien vuoristossa Pitumarcassa ja Checacupen maakunnissa
• Istutetaan 15 000 hedelmäpuuta ja 45 000 luonnonpuuta
• Lajikkeina hedelmäpuissa: persikka-, omena-, päärynä- ja luumupuita sekä luonnonpuissa paikallisia lajikkeita, kuten chachacomoa, kiswaria, kollea ja quinualia.
• Hedelmäpuuntaimia annetaan 30 kpl / perhe ja luonnonpuuntaimia 90 kpl / perhe
• Suunnitelmissa on saada istutukset ja metsänuudistukset valmiiksi kahdessa vuodessa, mutta projektin vaikutukset ovat pitkäkestoiset.
• Pitkäkestoista kehitysyhteistyötä Perun Andien alueella tukee jo yli 2 000 kummia Suomesta.