World Vision auttaa Myanmarissa

Kehitysyhteistyöjärjestö World Vision toimittaa ensivaiheessa humanitaarista apua Myanmariin 3 miljoonalla US dollarilla (liki 2 miljoonalla eurolla).

World Visionin työntekijät ovat jakaneet syklonin vaikeimmin kohdanneilla alueilla vaatteita, suojapeitteitä ja huopia, 10 000 kg riisiä ja 7 000 litraa vettä.

Järjestö toimittaa myös alueelle samantyyppisiä vedenpuhdistusjärjestelmiä kuin oli käytössä Aasian tsunamissa vuonna 2004 sekä lääkkeitä ja ruokaa.

”Tuho on uskomaton. Juomaveden saanti on todellinen haaste ja sähkönsaamiseen kuluu aikaa”, kertoo World Vision Myanmarin johtaja James Tumbuan.

Myanmarin hallitus on pyytänyt World Visionilta etenkin sinkkisuojia, telttoja ja pressuja, moottorisahoja ja lääkitystä. Järjestö on auttanut luonnonkatastrofin uhreja alkuvaiheesta lähtien.

”Suurimpana huolenaiheena ovat lapset, jotka ovat katastrofin seurauksena erityisen haavoittuvassa asemassa. Menetysten lisäksi on tautien leviäminen valtava uhka”, kertoo hankekoordinaattori Juha Virtanen Suomen World Visionista.

Humanitaarista työtään World Vision koordinoi yhdessä YK:n ja muiden järjestöjen kanssa. Kaikkiaan World Vision on toiminut Myanmarissa 40 vuotta.

Lahjoita:
Suomen World Visionin avustustili: 174530-28185,  viite 3955.
Lahjoita verkkopankissa

Avustukset ohjataan World Visionin yhteiseen hätäapuoperaatioon.

lisätietoja:
Juha Virtanen, hankekoordinaattori, puh. (09) 6818 3050,  040 552 2737