Suomen World Vision on aloittanut Perussa uuden kummihankkeen

Suomen World Vision on aloittanut uuden kummilapsihankkeen El Salvadorin ja Maria del Triunfon slummi-alueella, noin tunnin automatkan päässä Liman keskustasta. Hankkeen tavoitteena on edistää lasten oikeuksia ja parantaa lasten elinoloja.


Onko käytössäsi Google Earth? Klikkaa ja katso, missä hanke sijaitsee!

Hankealueella asuu tällä hetkellä lähes kymmenentuhatta ihmistä, joista noin kaksi tuhatta on alle viisivuotiaita. Alueella asuvien pienten lasten ravitsemustilanne on heikko ruoan yksipuolisuuden vuoksi. Alle kaksivuotiaista lapsista 52,8 % on aliravittuja. Myös hygienia on hankealueella huono saniteettijärjestelmän puuttuessa kokonaan. Hankkeessa pyritään parantamaan lasten aliravitsemusta ja hygieniaa.

Koulunkäynnin keskeyttäminen on yleistä, koska lasten täytyy osallistua perheen toimeentulon hankintaan eivätkä vanhemmat näe koulutuksen tärkeyttä. Hanke tukee erityisesti lasten varhaista stimulaatiota, esikouluopetusta ja ala-asteen opetusta. Tavoitteena on parantaa koulutuksen tasoa ja hankealueella asuvien poikien ja tyttöjen osallistumista koulunkäyntiin.

”Käyn koulua ensin kuusi tuntia ja sen jälkeen lähden töihin. Koulussa pidän eniten matematiikasta. Töissä olen noin viisi tuntia päivittäin. Myyn karkkia kadulla. Palattuani töistä autan äitiäni. Minulla on kuusi sisarusta, joista kaksi nuorinta on vielä kotona äidin kanssa. Me muut olemme koulussa ja teemme töitä. Nukkumaan menen noin kymmenen maissa illalla,” kymmenenvuotias Yoselin kertoo.

Jo perusselvityksestä lähtien paikalliset ihmiset ovat osallistuneet hankkeeseen. Heitä koulutetaan ja innostetaan järjestäytymään omien elinolojensa parantamiseksi. He toimivat vapaaehtoisina monissa tehtävissä kuten kummilasten yhteyshenkilöinä ja terveysvalistajina. Kouluttamalla paikallisia ihmisiä ja rakentamalla työ heidän varaansa ja heidän kanssaan alusta lähtien taataan työn pysyvyys ja tulosten kestävyys alueella.

Kummina olet mukana arvokkaassa yhteistyön ketjussa rakentamassa parempaa tulevaisuutta lapsille Perussa.

Lue lisää El Salvadorin kummihankkeesta Perussa
Ryhdy kummiksi perulaiselle lapselle

Lisätietoja:
Suomen World Vision
Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@worldvision.fi
Puh. (09) 681 8300