Afrikkalaisten lasten ottamia valokuvia kiertueella ympäri Suomen

”Aids on tappajatauti…yo! yo!”, kirjoittaa kenialainen Lucy Muteo ottamansa valokuvan taakse. Kuvassa on hänen aidsia sairastava sisarensa, joka menehtyi pian kuvan ottamisen jälkeen. Lucyn tavoin monen afrikkalaisen lapsen elämää ja tulevaisuutta varjostaa aids. Moni heistä on jäänyt orvoksi; moni joutuu huolehtimaan koko perheestä vanhempiensa sairastuttua aidsiin.

Suomen World Visionin järjestämässä näyttelyssä on esillä afrikkalaisten lasten itse ottamia valokuvia. Lapset Keniasta, Ugandasta, Zimbabwesta ja Tansaniasta kertovat kuvien ja kuvatekstien välityksellä elämästään, sen iloista ja suruista, aidsin varjossa.

Lapset valokuvasivat aidsin vaikutuksia elinympäristössään ja elämässään osana World Visionin lapsille järjestämää tukitoimintaa. Heitä neuvottiin kameran käytössä ja pyydettiin kuvaamaan sitä, miten aids vaikuttaa heidän elämäänsä ja perheisiinsä. Kuvaamalla ihmisiä ja tapahtumia ympärillään lapset saivat tallentaa sydämiinsä muistoja läheisistään, joista monet ovat sittemmin menehtyneet aidsiin.

Vaikka näyttelyn valokuvat käsittelevät vaikeaa aihetta, ne myös kertovat lasten säilyttämästä toivosta ja myötätunnosta toisiaan kohtaan. Lapset myös pyrkivät varsin sinnikkäästi luomaan omia selviytymiskeinojaan ja ovat aktiivisia omassa lähiympäristössään.
 

Tervetuloa ”AIDS ON TAPPAJATAUTI…YO!YO!” –valokuvanäyttelyyn!
Suomea syksystä 2006 aina vuoden 2007 loppuun saakka kiertävä valokuvanäyttely on esillä seuraavasti:

Syksy 2007
3.–15.9. Järvenpään kaupunginkirjasto
24.9–13.10. Kouvolan kaupunginkirjasto
29.10–10.11 Rovaniemen kaupunginkirjasto
28.11–20.12. Kulttuurikeskus Caisa, Helsinki

Huom! Näyttelyaikoihin voi tulla vielä pieniä muutoksia ja uusia näyttelypaikkoja lisää. Päivitämme aikataulua tarvittaessa.

Suurimmasta osasta näyttelyn kuvia löytyvät myös kaksoiskappaleet, joita on mahdollista lainata Suomen World Visionilta esimerkiksi opetustarkoitukseen. Itse näyttelypakettia voi myös lainata sen ollessa vapaana.


Lisätietoja näyttelystä:
Sirpa Solehmainen
Suomen World Vision
sirpa_solehmainen@wvi.org
p.(09) 681 8300