Maailman suurin käytettyjen silmälasien taideteos Kampissa

Tiettävästi maailman suurin käytetyistä silmälaseista koottu taideteos ”Jumalten keinut ja maljat” on valmistunut Helsingin Kampin ostoskeskuksen toisen kerroksen aulatiloihin. Taideteoksen silmälasit on kerätty Cazze-optikkoketjun eri liikkeissä ympäri Suomea. Lopulta taideteoksen käytetyt silmälasit matkaavat hyötykäyttöön Kenian Meibekiin, Suomen World Visionin aluekehityshankkeeseen.

Taideteoksen on suunnitellut ja toteuttanut taiteilija Satu Musakka ja innoittajana mittavassa teoksessa ovat hänellä olleet Eino Leinon runot. Satu Musakka on rakentanut taideteoksen sitomalla käytetyt silmälasit toisiinsa ohuella metallilangalla. "Kudoin yhteyksiä yli maanosien", taiteilija sanoo. Taideteos siirtyy huhtikuun puolessa välissä Itäkeskukseen ja osia siitä on nähtävissä eri Cazze-optikkoliikkeissä ympäri Suomea kevään ja kesän aikana.

Cazze-optikkoketju ja Suomen World Vision ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyön, jonka avulla huolehditaan Kenian Meibekissä asuvan väestön näöntarkastuksista ja silmälasien saamisesta. Ensimmäinen erä käytettyjä silmälaseja viedään Kenian Meibekiin toukokuussa 2007. Mukaan lähtee kuusi optikkoa ja silmälääkäri. Näin taataan, että oikeat lasit ja niitä tarvitseva henkilö kohtaavat.

Taideteos avataan virallisesti torstaina 1.3. kello 10.00 Kampin ostoskeskuksen toisessa kerroksessa, Kampin Katse-liikkeen edessä. Paikalla taiteilijan lisäksi ovat sekä Cazzen että Suomen World Visionin edustajat. Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen silmälasitaideteokseen.

Lue lisää Kenian Meibekin aluekehityshankkeesta
Tue Meibekin aluekehityshanketta ryhtymällä kummiksi
Tue silmälasien kierrätystä viemällä käytetyt lasisi Cazze-optikolle