Kehitysyhteistyöleikkaukset vaarantavat lasten hengen

Suomen World Visionin vt. toiminnanjohtaja Anne Pönni on tyrmistynyt hallituksen suunnitelmista leikata 43 prosenttia kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöstä. Hän muistuttaa, että järjestöjen työ säästää ihmishenkiä kehitysmaissa.

─ Leikkausrahat ovat pois maailman kaikkein köyhimmiltä. Lasten henki saattaa vaarantua ohjelma-alueillamme. Arvioimme, että ainoastaan meidän työmme piiristä 120 000 lasta jää ilman apua. Lisäksi 12 000 lasta ei saa rokotuksia ja 36 000 jää alipainoisiksi.

Suomen World Visionin työn ansiosta esimerkiksi Intian Ambegaonissa kaikki lapset saavat nyt tarvittavat rokotukset. Lisäksi enää vain kuusi prosenttia lapsista kärsii aliravitsemuksesta, kun ohjelman alkaessa yli puolet lapsista ei saanut tarpeeksi ruokaa. Nyt yksikään lapsi ei kärsi vaikeasta aliravitsemuksesta. Vapaaehtoiset terveystyöntekijät kertovat vanhemmille imettämisen eduista ja seuraavat lasten kasvua ja kehitystä.

Pönni vetoaa kaikkia osallistumaan talkoisiin, jotta kehitysyhteistyö saadaan pelastettua. Hän muistuttaa, että elämme kaikki samassa yhteisessä maailmassa. Myös valtion on kannettava vastuunsa.

─ Meitäkin autettiin, kun tarvitsimme tukea. Jos sinun on mahdollista, aloita kuukausilahjoittana, kummina tai ota toinen kummilapsi. Haasta työkaverisi mukaan talkoisiin. Allekirjoittakaa Pelastetaan kehitysyhteistyö -vetoomus. Näin jatkamme välittämistä ja haastamme päättäjät välittämään.

 

Kerrotaan yhdessä päättäjille, että heikoimmassa asemassa olevat tarvitsevat tukeamme. Allekirjoita vetoomus osoitteessa pelastetaankehitysyhteistyo.fi

Ryhdy kummiksi, niin autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia pysyvästi: lahjoita.worldvision.fi/kummiksi/

Kuva: Minna Annola