”Matka ylitti odotukset täydellisesti”


Kestävän turismialan yritys Trawise solmi kontakteja paikallisten toimijoiden kanssa Sri Lankan kenttämatkalla huhti-toukokuun vaihteessa.

Trawise on ollut vuoden alusta mukana Suomen World Visionin koordinoimassa Weconomy Start -innovaatio-ohjelmassa, jossa yritykset suunnittelevat vastuullista liiketoimintaa kehitysmaihin. Kumppanuusohjelmaan lähtevät yritykset ovat projektissa mukana vuoden.

Ensimmäisen kenttämatkansa jälkeen Trawise keskittyy kehittämään jo tehtyjä suunnitelmia. Trawisen toinen kenttämatka on ensi syksynä, jolloin yritys pääsee konkreettisesti tekemään töitä kontaktien kanssa.

–Tavoitteenamme on luoda Sri Lankaan turismia, joka synnyttää paikallisille ihmisille työpaikkoja ja uusia mahdollisuuksia sekä tukea alueen kehitysyhteistyöohjelmia, Trawisen kehitysjohtaja Juha Koivunen kertoo.

Koivunen kiittelee erityisesti Sri Lankan World Visionin työntekijöitä.

– Heidän ansiostaan tapasimme juuri ennalta sovitut ihmiset ja enemmänkin. Paikalliset työntekijät osasivat täydentää kontaktilistaa.

Koivunen hehkuttaa kenttämatkan onnistumista kokonaisuutena. Matkalla Koivunen ja Trawisen toimitusjohtaja Pasi Toiva tutustuivat kahteen World Visionin aluekehitysohjelmaan, Kalpitiyaan ja Koralaipattuun, jonne projekti pääasiassa keskittyy.

– Matka ylitti odotukset täydellisesti.  Se aukaisi meille, mitä kehitysyhteistyö merkitsee alueelle ja sen ihmisille. Ymmärsimme, mitkä ovat alueiden tarpeet, haasteet ja mahdollisuudet ja miten meidän konseptimme voi vastata niihin.

Kuvateksti: Paikallinen käsityöläisyrittäjä esittelee tuotteitaan Trawisen kehitysjohtajalle Juha Koivuselle.

Kuva: Maija Seppälä
Teksti: Emilia Rodriguez