Kenian kummit televisiossa

Kenian opintomatkalle voi päästä vielä näin jälkikäteenkin, ja vielä nojatuolipaikalle! Puoli Seitsemän -ohjelmassa 6. ja 7.3. seurataan  kummi Tuula Seppälä-Martikaisen ja hänen kummityttönsä Faithin tapaamista Mogotiossa. 

Miltä televisio-ohjelmaan osallistuminen tuntui?
- Aluksi ajatus osallistumisesta aiheutti monenlaista pohdintaa: miksi lähteä moiseen hommaan? Nyt vaikuttimet ovat selvät. Olen onnellinen, jos ohjelmasta välittyy murto-osakaan siitä tunteesta, jonka kummius saa aikaan. Haaveenani on, että joku harkitsisi tai jopa ryhtyisi kummiksi ohjelman nähtyään.  

Millaista oli itse kuvauksissa?
- Itse ohjelman tekeminen oli antoisaa, mukavaa ja hieman raskastakin. Keniassa jännitys tv-kuvauksista katosi kokonaan, enkä kiinnittänyt kuvausryhmään mitään huomiota ikimuistoisen vierailun aikana.

Terveisesi niille kummeille, jotka eivät syystä tai toisesta koskaan tapaa kummilastaan? 
- Me opintomatkalaiset saimme tuntea kiitollisuutta, joka oli oikeastaan tarkoitettu kaikille suomalaisille kummeille. Se kiitollisuus oli aitoa ja tuli suoraan sydämestä. 

Mikä on mielestäsi tärkeintä kummiudessa? 
- Se, että kummilapsella ja perheellä on tietoisuus siitä että heistä välitetään: joku on kiinnostunut ja halukas auttamaan heitä. Mieti, kuinka hyvä mieli sinullekin tulee, kun tiedät jonkun välittävän sinusta. Sellainen lohduttaa vaikeassakin elämäntilanteessa.
- Lisäksi on tärkeää, että kummimaksu kohdistuu yhteisölle ja yhteisö itsessään vie hankkeita eteenpäin. 

Mitä haluat aina muistaa tapaamisestasi Faithin kanssa?
- Faithin herkän ujon hymyn. Sekä lämmön ja ystävällisyyden, jolla perhe otti minut vastaan. Heidän kanssaan oli hyvä olla. Sydämeeni jäivät myös haikeat hyvästit ja yhteinen toiveemme että perheemme voisivat joskus tavata. 

Puoli Seitsemän -ohjelma to 6.3. ja pe 7.3. klo 18.30 TV1.
Ohjelmaa voi katsoa kuukauden ajan myös Yle Areenasta: 
http://areena.yle.fi/tv/2155275 ja http://areena.yle.fi/tv/2155202

Sinullakin on nyt mahdollisuus voittaa ainutlaatuinen matka Suomen World Visionin avustuskohteeseen. Osallistu matka-arvontaan tästä: https://worldvisionkummimatka.fi/