Joulukortteja Limasta

Korkealla rinteellä kyyhöttää vaatimaton tiilirakennus. Kirpeä ilma pääsee sisään ikkuna-aukoista, mutta luukut on pidettävä auki, sillä huoneessa tarvitaan valoa.

Sunnuntai El Salvadorin slummissa on kylmä ja sumuinen. Lasten kerhossa värit kuitenkin leiskuvat, sillä ohjelmassa on joulukorttityöpaja.

Huone on täyttynyt kerholaisista ja pöydillä ajelehtii tarroja, tusseja ja puoliksi piirrettyjä kortteja. Pääosa lapsista ahertaa keskittyneesti luomustensa parissa. Nopeimmat tai kenties nälkäisimmät taiteilijat ovat jo siirtyneet syömään kerhon tarjoamaa välipalaa.

Lapset tekevät tervehdykset perheilleen ja ne, joilla on oma suomalainen kummi, piirtävät kortin myös hänelle. Seinälle on ripustettu hauska kartta, josta näkyy, miten kaukana pohjoinen Suomi on.


Ariana
, 9, piirsi ja väritti huolellisesti kahteen kertaan. Toisen kortin saa perhe, toinen postitetaan Suomeen.

Tatiana, 10, aikoi koristella oman kuusensa kultaisella tähdellä.


Alex
, 10, ja Milagros, 7, auttoivat sujuvasti toisiaan luovan kaaoksen keskellä.


Velmu Max, 8, halusi esitellä paitsi hienon korttinsa myös kaikkein suurimman aarteensa: Angry Birds -paidan.

El Salvadorin slummissa asuvat lapset elävät yhdellä Liman köyhimmistä asuinalueista, jossa väkivalta, alkoholi ja huumeet ovat isoja ongelmia. World Vision parantaa seudulla asuvien perheiden elinoloja ja vahvistaa lasten oikeuksia. Rohkaisevia tuloksia on jo nähtävissä; lasten ravitsemustilanne on kohentunut ja lasten tauteja osataan hoitaa paremmin kuin ennen.

Teksti ja kuvat: Anna Pollari