Mobile Monday liittyi Weconomy Hubiin

Anne Pönni ja Juha-Erkki Mäntyniemi Suomen World Visionista iloitsevat yhteistyöstä Mobile Mondayn Jari Tammiston (keskellä) kanssa.

Maailmanlaajuinen mobiilialan yhteisö Mobile Monday liittyi Suomen World Visionin innovaatioyhteisön Weconomy Hubin jäseneksi elokuun lopussa.

– On hienoa saada Mobile Monday mukaan Weconomy-toimintaan. Uskomme yhteistyön tuovan Hubiin mobiilialan osaamista ja uusia kansainvälisiä verkostoja, iloitsee World Visionin innovaatiojohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi.

– Weconomy on maailman pelastamista liiketoiminnalla, ja toivotamme Mobile Mondayn lämpimästi tervetulleeksi tähän työhön mukaan, lisää Suomen World Visionin varatoiminnanjohtaja Anne Pönni.

Mobile Monday Oy:n toimitusjohtaja Jari Tammisto pitää avoimuutta keskeisenä edellytyksenä paitsi yhtiön liiketoimintamallin toimivuudelle myös monille innovaatioille. Myös kehitysmaissa syntyy helposti arjen Innovaatioita.

– Yhä useammat innovaatiot tulevat kehitysmaista, koska ihmiset ovat siellä luovia ja eteenpäin katsovia. Uskon, että sieltä tulevat tulevaisuudessa kiinnostavimmat ratkaisut, jos paikallisille vain annetaan niihin riittävät eväät, sanoo Tammisto.

Jari Tammisto sai ensi kosketuksenWeconomy-ajattelumalliin syksyn 2012 Nordic Business Forum –tapahtumassa.  Mobile Mondayn ja World Visionin tiet yhtyivät uudelleen Weconomy Hubin avajaisissa elokuussa 2013. Aikaa ei tuhlattu, sillä Mobile Mondayn globaalin kohtaamispaikan syntymäpäivää vietettiin Weconomy Hubin ruohomatolla jo viikon kuluttua avajaisista.

Teemailtoja, vierailuja ja uusia hankkeita

Weconomy Hubista tulee Mobile Mondayn kohtaamispaikka, jossa sen jäsenet, kumppanit ja muut sidosryhmät tapaavat. Suunnitteilla on teemailtoja ja kansainvälisiä vierailuja. Yhteistyö World Visionin kanssa tulee näkymään myös Mobile Mondayn kiertueella Suomessa syyskuussa.

Mobile Mondaylla on toimintaa yli 80 maassa, myös useissa kehitysmaissa, kuten Keniassa, Sambiassa, Ugandassa, Vietnamissa ja Nepalissa.

– Mobiliteetti muuttaa kehitysmaissa kokonaisia yhteiskuntia, painottaa Tammisto.

 Mobiilimaksamisen ja mobiilioppimisen ympärille on syntynyt useita kehityshankkeita.

– Koulutus on kehitysmaissa usein käytännönläheisempää. World Vision on ollut mukana mm. Lapselle läppäri -hankkeessa”, kertoo Anne Pönni.

Teksti: Nina Hyyppä
Kuvat: Johanna Mannila

Weconomy Hub on uusi yhteisö, jossa samoja arvoja jakavat yrittäjät inspiroivat toisiaan innovaatiotoimintaan liiketoiminnan ja kehitysyhteistyön keinoja yhdistämällä. Weconomy Hubissa maailman pelastamisesta tehdään kannattavaa liiketoimintaa.Weconomy-ideologian takana ovat Suomen World Vision, Aalto-yliopisto ja Finpro.

Weconomy Start on globaali innovaatio-ohjelma suomalaisille yrityksille, jotka etsivät kasvun vauhditusta neljän miljardin ihmisen BOP-markkinoilta, joihin lasketaan alle viisi euroa päivässä ansaitsevat ihmiset.

Mobile Monday on avoin yhteisömobiilialalla toimiville ja siitä kiinnostuneille. Sen päämääränä on kerätä yhteen alan kehittäjät, päättäjät, tutkijat ja rahoittajat kuukausittaisten tapahtumien, kansainvälisten Summittien, verkkoyhteisön ja uutispalvelun kautta.mobilemonday.net