Suomalaisen kummin lahjoitus antoi töitä ugandalaisnuorille

Pannulla valmistuu kauniin ruskeita leivonnaisia. Sitruunan ja vaniljan tuoksu leijailee ympäristöön ja houkuttelee ihmisiä paikalle. Nuoret ugandalaiset ovat aloittaneet työpäivänsä katukeittiössä.

Suomalaisen kummin ansiosta 12 ugandalaisella nuorella on nyt töitä. Hänen lahjoittamallaan 1000 eurolla World Vision pystyi järjestämään nuorille ammattikoulutusta ja ostamaan muun muassa kolme uunia. Rahalahjoituksen kohdentamisesta kirewalaiset päättivät itse. 

– Kolmelle eri nuorten ryhmälle annettiin viikon ajan leipomoalan koulutusta, jonka aikana he oppivat seitsemän eri leivonnaisen reseptit, Ugandan ohjelmakoordinaattori Saara Nokelainen kertoo.  

Uunien lisäksi lahjoituksella pystyttiin ostamaan nuorille muita leivontaan tarvittavia välineitä sekä elintarvikkeita.

Nuoret perustivat pienleipomon, jossa he valmistavat ja myyvät muun muassa leipää, kakkuja ja munkkeja. Katukeittiö houkuttelee paikallisia ihmisiä herkullisilla tuotteillaan, joita nuoret  myyvät kyläläisille sopivaan hintaan.

Leivonnaiset maksavat 200 Ugandan shillinkiä eli vain muutaman sentin. Siitä huolimatta nuoret ovat saaneet mukavasti lisätuloja elämiseen ja uusien leivontatarvikkeiden hankkimiseen.  

Suomen World Vision on tukenut paikallisia nuoria opiskelussa ja työllistymisessä Ugandassa, missä nuorisotyöttömyysaste on yksi maailman korkeimmista.