Kuvatarina: Mistä Syyrian pakolaislapset haaveilevat?

Lähes 1,5 miljoonaa syyrialaista on paennut maassa riehuvia väkivaltaisuuksia. Maan sisäisiä pakolaisia on yli neljä miljoonaa. Lähes puolet pakolaisista on lapsia, jotka elävät jatkuvassa pelossa. Monet tarvitsevat tukea selvitäkseen rankoista kokemuksista. Heitä voi auttaa lahjoittamalla Syyrian katastrofikeräykseen.

Arwa, 6 vuotta”Haaveilen Syyriaan paluusta ja että voisin käydä koulua. Haaveilen siitä, että tarkka-ampujia ei enää olisi.”

Ibrahim, 8 vuotta”Toivon, että voisin palata takaisin kotiin, omaan maahani ja turvalliseen paikkaan siellä. Toivon, että ihmisten kaappaaminen loppuisi Syyriassa ja kaikki olisi niin kuin ennen.”

Israa, 12 vuotta”Minun viestini on, että sodan pitää loppua. En ole saanut käydä suihkussa viikkoon. Toivon, että kansainväliset organisaatiot suojelisivat meitä. Haluaisin nähdä siskoni turvassa, sillä hän joutui jäämään Syyriaan kahden lapsensa kanssa. Myös isäni joutui jäämään sinne. Missä ovat ne maat, jotka lupasivat auttaa meitä?”

Nour, 11 vuotta”Minulla ei ole unelmia täällä Libanonissa, kaikki unelmani ovat Syyriassa. Haluaisin palata sinne, kouluuni ja kotiini. Toivon, että sota loppuisi ja meillä olisi rauha jälleen. Toivoisin, että päätöksentekijät siirtäisivät kotini tänne Libanoniin, koska asun teltassa enkä talossa. Toivoisin, ettei teltassamme olisi rottia.”

Mohammad, 7 vuotta”Haaveilen hyvästä ruoasta, että saisin kunnollisen aterian. Toivoisin, että rotat eivät söisi meidän leipäämme tai vaatteitamme ja etteivät tuhatjalkaiset luikertelisi selässäni, kun yritän nukkua. Toivoisin, että voisin mennä takaisin Syyriaan omaan huoneeseeni leikkimään ja pelaamaan pelejä. Toivon, että tilanne rauhoittuisi.”

Bilal, 10 vuotta”Haaveilen, että kaikki muuttuisi ja voisimme palata Syyriaan, kouluun ja kotiini. Haaveilen siitä, että näkisin isäni jälleen ja menisimme yhdessä kävelyille.”

Toimittanut: Paula Pihlava

Kuvat: Patricia Mouamar

Suomen World Visionin katastrofikeräys on käynnissä. Syyrian pakolaisia voi auttaa lahjoittamalla:

Keräystili: FI 45 8000 1301 821725, viite 239842
Tekstiviestilahjoitus: lahjoita 10e, lähetä tekstiviesti AUTAN numeroon 16499
Verkkolahjoitus: www.worldvision.fi/katastrofiapu