Paola Suhonen haluaa tavata perulaisia vaatesuunnittelijoita

Vaatesuunnittelija ja Suomen World Visionin lähettiläs Paola Suhonen lähtee etsimään uusia yhteistyökumppaneita Etelä-Amerikasta. Suhonen matkustaa yhdessä World Visionin kanssa marraskuussa Peruun.

– Henkilökohtaisesti tämä matka on minulle upea kokemus. Eniten kuitenkin toivon, että Perussa käynnistäni seuraisi jotain konkreettista hyvää paikallisille eikä matka jäisi vain informaation välittämiseksi puolelta toiselle, Paola Suhonen sanoo. 

Suhonen ei ole koskaan ennen ollut Perussa ja odottaa matkaa innolla. Toiveena on tavata paikallisia vaatesuunnittelijoita, joiden kanssa hän voisi tehdä yhteistyötä.

– Voisimme luoda Ivana Helsingille pienen malliston. Minua viehättävät perulaisten käsityöt ja taidot, joilla he tekevät vaatteitaan, Suhonen kertoo.

Vaatteiden suunnittelu sekä valmistaminen työllistäisi perulaisia naisia. Suhonen voisi antaa neuvoja myös oman yrityksen perustamisessa. World Visionin avustuksella yhteistyö voisi jatkua vielä pitkään tulevaisuudessa.

Inspiraation lähde naisyrittäjille

World Vision järjesti kuluneella viikolla yhdessä Ivana Helsingin kanssa hyväntekeväisyysillan. Illan myynneistä kymmenen prosenttia lahjoitettiin World Visionin hankkeille.

Paola Suhonen kertoi tilaisuudessa tulevasta matkastaan. Suomen World Visionin lähettilääksi valitseminen oli hänelle kunnianosoitus, josta ei voinut kieltäytyä.

– Minulle on erittäin tärkeää, että voin oman työni kautta tehdä jotain hyvää. Parhaimmassa tapauksessa työ ja sen vaikutukset jatkuvat myös tulevaisuudessa, Paola Suhonen toivoi.

– Paola on täydellinen henkilö lähettilääksi. Halusimme ihmisen, jolla on voimia ja tahtoa muuttaa asioita. Paola on hyvä inspiraation lähde kehitysmaiden yksityis- ja naisyrittäjille, Suomen World Visionin viestintäjohtaja Unna Lehtipuu sanoi.

Ennen Perun matkaa Paola Suhosella on vielä edessä kiireinen alkusyksy.

– Lähdemme Iowaan Yhdysvaltoihin kuvaamaan seuraavaa Hiljaiset sillat -mallistoani. Syyskuussa on New Yorkin muotiviikot. Heinäkuussa ehdin kuitenkin pitää ensimmäistä kertaa lomaa moneen vuoteen. 

Teksti: Paula Pihlava