Kenian World Vision palkittiin YK:n vuosituhattavoitteiden edistämisestä

Kenian World Visionin toiminnanjohtaja Girma Begashaw ja varatoiminnanjohtaja Pauline Okumu juhlivat palkintoa yhdessä professori Edward Sambilin kanssa. Kuva: Lucy Murunga

Kenian World Visionin työ sai huomattavaa arvostusta huhtikuun lopulla, kun järjestö palkittiin YK:n vuosituhattavoitteiden Lifetime Achievement Awardilla. Palkinnon myönsi vuosituhattavoitteiden Kenian Trust Fund -säätiö.

– Tämä on hieno kunnianosoitus World Visionille. Samoin se on upea huomionosoitus paikallisille yhteisöille, jotka ovat tehneet töitä parantaakseen alueensa elinoloja, Kenian World Visionin varatoiminnanjohtaja Pauline Okumu iloitsee.

Ruohonjuuritason kumppanit eri puolilla Keniaa nimesivät World Visionin palkinnonsaajaehdokkaaksi. 

Järjestö on osaltaan edistänyt YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamista. Se on onnistunut kitkemään äärimmäistä köyhyyttä ja nälkää sekä parantanut lasten mahdollisuutta päästä kouluun. Kenialaisten perheiden hyvinvointi on parantunut myös hygieniatilanteen ja sanitaation kehityttyä.

World Vision on toiminut Keniassa lähes 40 vuotta.

– Palkinto on osoitus siitä, että avustustyö toimii. Se on myös todistus siitä, että ihmisten lahjoitukset menevät perille. Tehokas auttaminen pelastaa henkiä ja muuttaa yhteisöjä, Girma Begashaw, Kenian World Visionin toiminnanjohtaja, sanoo.

Puhtaan veden jakelu yksi tärkeistä tavoitteista

Kenian World Vision on tukenut kastelujärjestelmien rakentamista ja vedenjakelua maan eri osissa. Järjestö on rakentanut maahan lähes 350 vesipistettä, joista 240 000 ihmistä, mukaan luettuna 172 koulua, saa päivittäin puhdasta vettä.

Yhdessä muiden yhdistysten kanssa Kenian World Vision sai maan hallituksen lisäämään terveyssektorin rahoitusta. Lisävaroilla pystytään ehkäisemään paremmin esimerkiksi erilaisia tauteja kuten malariaa.

YK asetti vuosituhannen vaihtuessa kahdeksan erilaista tavoitetta, kuten äärimmäisen köyhyyden poistamisen ja sukupuolten tasa-arvon edistämisen. Tavoitteet tulisi saavuttaa vuoteen 2015 mennessä. Aiemmin Trust Fund -säätiön Lifetime Achievement Awardin on saanut muun muassa nobelisti Wangari Maathai.

Toimittanut: Paula Pihlava