Nordic Business Forum lahjoitti puiden taimia

Seminaareja ja valmennuksia järjestävä Nordic Business Forum päätti kantaa kortensa kekoon hyvän asian puolesta. Yritys lahjoitti puiden taimia 2500 euron arvosta Suomen World Visionin Mosoq Ayllun aluekehitysohjelmaan.


Lahjoituksellaan NBF haluaa kompensoida muun muassa hiilidioksipäästöjä, joita sen Jyväskylässä vuosittain järjestämä suurtapahtuma aiheuttaa.
NBF järjestää korkeatasoisia valmennuksia ja seminaareja yhdessä kotimaisten sekä kansainvälisten huippuvalmentajien ja asiantuntijoiden kanssa. Valmennukset ovat avoimia eli niihin ovat tervetulleita kaikki.

Lasten ravitsemus paranee

Eroosion vastainen työ ja muut ympäristökysymykset ovat keskeisiä Suomen World Visionin ohjelmatyössä erityisesti Perun Andeilla, missä eroosio on iso ongelma. Myös Mosoq Ayllun ohjelma-alueella Pitumarcan kunnassa rinteiden metsät on monin paikoin hakattu polttopuiksi, eikä puuston uusiutumisesta tai laidunmaiden kunnosta ole aiemmin huolehdittu. Suomen World Visionin tuella aloitettu laajamittainen puiden istutus sitoo maa-ainesta ja palauttaa rinteitä luonnolliseen tilaan, jolloin maan tuottavuus lisääntyy ja lasten ravitsemus paranee.
Paikalliset asukkaat ovat itsenäisesti jatkaneet puiden istuttamista suomalaisoppien avulla, ja kunnan päättäjät ovat määränneet virallisen Metsien istutus -päivän. Pitumarcan kunnan tavoitteena on, että vuonna 2020 alueella kasvaa jo miljoona puuta.