Olympialaiset päättyivät nälkäkokoukseen

Britannian pääministeri David Cameron kutsui Lontoon olympialaisten päätösviikonloppuna koolle nälkäkokouksen. Läsnä oli valtioiden edustajia sekä huippu-urheilijoita. World Vision kannusti päättäjiä sitoutumaan globaalin nälkäongelman poistamiseen.

Britannian pääministeri David Cameron ja Brasilian varapääministeri Michel Temer halusivat varmistaa, että Lontoon olympialaisten perinnöksi jää muutakin kuin kultamitaleja. Olympialaisten päättäjäispäivänä pääministerin virka-asunnolla Lontoossa järjestetyssä Global  Hunger Event -tapahtumassa etsittiin uusia keinoja aliravitsemuksen vähentämiseen.

– Hallitusten, yritysten ja järjestöjen tulee työskennellä yhdessä, jotta maailman köyhimmät ihmiset saavat riittävästi ravintoa, Britannian kehitysministeri  Andrew Mitchell sanoi.

Tapaamisessa painotettiin uusia innovaatioita, hallitusten vastuuta ja yksityisen sektorin merkitystä toistuvien ruokakriisien selättämiseksi. Lapset nostettiin ruoka-agendalla korkealle.

– Vuosittain lähes kolme miljoonaa alle viisivuotiasta lasta menehtyy, koska heillä ei ole riittävästi ruokaa. Olen itse nähnyt, mitä lapselle tapahtuu, jos hän ei saa oikeanlaista ravintoa tuhannen ensimmäisen elinpäivänsä aikana, sanoi Britannian World Visionin toiminnanjohtaja Justin Byworth kannustusviestissään kokouksen osallistujille.

Tapaamiseen osallistuivat myös kaksinkertainen olympiakultamitalisti Mo Farah sekä urheilulegendat Pele ja Haile Gebreselassie.
 

Teksti: Eveliina Viitanen