Elokuvia ja kumppanuutta

Helsinki African Film Festival (HAFF) esittää toukokuussa afrikkalaisen nykyelokuvan parhaimmistoa. Suomen World Vision on toista kertaa yhteistyökumppanina mukana. Järjestö tarjoaa festivaaleilla energia-aiheisen seminaarin ja elokuvaillan kummeille.

Kolmatta kertaa järjestettävien filmifestivaalien teemana on ”building bridges” eli siltojen rakentaminen erilaisten ihmisten välille.

– Se on erittäin ajankohtainen teema. Suomessa erilaisuus nousi isosti puheeksi presidentinvaalien yhteydessä. Silloin onnistuttiin luomaan hienosti yhteyksiä erilaisten ihmisten kesken, Haffin markkinointipäällikkö Riikka Karppinen sanoo.

Teeman koko kirjo näyttäytyy festivaaleille valituissa elokuvissa. Siltoja rakennetaan uskontojen, sukupolvien, sukupuolien, rotujen ja kansallisuuksien välille. Ohjelmistossa on draamaa, komediaa ja koskettavia dokumentteja yhteensä kymmenestä Afrikan maasta.

– Odotamme Helsingin näytöksiin liki 3 000 kävijää. Niiden lisäksi meillä on näytöksiä ainakin Vaasassa, Seinäjoella, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa ja Turussa, Karppinen kertoo.

Helsingin Bio Rexin aulassa on myös mahdollista käväistä afrikkalaisella torilla. Sunnuntaina 6. toukokuuta siellä on myytävänä afrikkalaisia designtuotteita, joita paikalle kutsutut yritykset esittelevät.

– Elokuviin ei siis ole pakko mennä lainkaan. Voi vain tulla viihtymään ja shoppailemaan!

Suomen World Vision järjestää 3. toukokuuta yhteistyössä Haffin ja Shalin Suomi ry:n  kanssa elokuvateatteri Andorrassa seminaarin, jonka aiheena on Afrikan energiavarojen suuntaaminen maanosan kaikkein köyhimmille alueille. Seminaarissa kuunnellaan asiantuntijoita, katsotaan afrikkalainen elokuva Sex, Okra and Salted Butter (Chad, 2008) ja viihdytään tarjoilun parissa. Tilaisuuteen ilmoittaudutaan osoitteesta networking@haff.fi.

Kummeille on luvassa ilmainen Haff-näytös keskiviikkona 2. toukokuuta Katajanokan K-13 elokuvasalissa. Kummit pääsevät näkemään Tunisiaan sijoittuvan elokuvan Wedding Song. Se on vahva ja rohkea kuvaus naisten välisestä ystävyydestä.

Teksti: Tiina Lappalainen