Sami Hedberg rakennuttaa nuortentalon Ugandaan

 
Suomen World Visionin uusi lähettiläs Stand Up -koomikko Sami Hedberg ryhtyy tukemaan nuortentalon rakennuttamista Ugandan Busiaan. Kyseessä on kolmivuotinen projekti, jonka tavoitteena on kerätä 100 000 euroa.
 
– Haluan tarjota katulapsille paikan, jossa he ovat turvassa. Nuortentalossa he voivat levähtää, leikkiä, harrastaa ja saavat koulutusta, Hedberg sanoo.
 
World Vision on työskennellyt vuodesta 2011 itäisessä Ugandassa sijaitsevassa Busian rajakaupungissa köyhien nuorten, orpojen ja katulasten elämän kohentamiseksi.
 
– Kadulla asuvat tytöt ja pojat ovat vaarassa joutua hyväksikäytön uhreiksi. Nuortentalon yhteyteen suunniteltu asuntola on tärkeä askel heidän auttamisessaan, Suomen World Visionin Afrikan asiantuntija Ulla Tervo kertoo.
 
Sami Hedberg haluaa olla mukana tukemassa konkreettista hanketta, jonka etenemistä hän voi seurata. Ensi vuoden maaliskuussa hän matkustaa paikan päälle katsomaan, miten talon rakennuttaminen on edennyt.
 
– Tuntuu aika hienolta, että minulla on tontti Ugandassa. Teen parhaani, että siihen nousee talo, joka tuo iloa sadoille paikallisille lapsille ja nuorille.
 
Keräys pyörähtää näkyvästi käyntiin 23. lokakuuta, jolloin Hedberg lahjoittaa Helsingissä pidettävän Sami Hedberg 365 for World Vision -keikan tuoton nuorisotalon rakentamiseen.
 
Yhteistyö Suomen World Visionin kanssa on osa Sami Hedbergin hyväntekeväisyyskonseptia Stand Up And Live (sual.fi).
 
LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT
 
Unna Lehtipuu, viestintäjohtaja, Suomen World Vision,
unna.lehtipuu@worldvision.fi, p. 043 211 3175