Suomen World Visionin yt-neuvottelut päättyivät

TIEDOTE 19.10.2015

Suomen hallituksen leikkaus kehitysyhteistyön määrärahoihin aiheutti Suomen World Visionille 3 miljoonan euron säästötarpeen vuoden 2016 alusta alkaen. Leikkauksen vuoksi aloitetut yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. 
 
Suomen World Vision säästää kehitysyhteistyöhankkeista 1,3 miljoonaa euroa ja toiminta- ja henkilöstökuluista Suomessa 1,7 miljoonaa euroa. Henkilöstösäästö merkitsee 15,6 henkilötyövuoden vähennystä.

Järjestö joutui irtisanomaan neljä henkilöä. Loput vähennystarpeesta täyttyi oma-aloitteisista irtisanoutumisista, toimenkuvien muutoksista, määräaikaisuuksien päättymisestä, osa-aikaistuksista ja osa-aikalomautuksista. Neuvottelujen alussa elokuussa henkilöstövähennystarpeeksi arvioitiin 20 henkilötyövuotta kaikkiaan 37,4 henkilötyövuodesta. Sopeuttamistoimenpiteet koskivat koko organisaatiota. 
 
- Kovista kotimaan leikkauksista huolimatta joudumme leikkaamaan kehitysmaiden lapsilta ja lopettamaan viisi tuloksekasta ohjelmaamme Aasiassa ja Afrikassa. Lopetettavien ohjelmien piirissä on noin 150 000 ihmistä, pahoittelee Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Antturi.
 
Leikkaukset eivät kohdistu Suomen World Visionin kummien tukemiin kehitysyhteistyöohjelmiin. Järjestö jatkaa edelleen tärkeää perustehtäväänsä pitkäkestoisen kehitysyhteistyön toteuttajana ja panostaa vahvasti kehitysvaikutusten aikaansaamiseksi myös yritysyhteistyön keinoin. 
 
- Vaikeassa tilanteessa on ollut hienoa nähdä, miten niin henkilöstö kuin tukijamme ovat yhdessä ponnistelleet kerätäkseen varoja nyt lopetettaviin ohjelmiin, jotta välttyisimme erittäin nopeassa aikataulussa tehtävien leikkausten pahimmilta seurauksilta.
 
Antturin mukaan yksityisten tukijoiden rooli on entistä tärkeämpi.
- Tukijoidemme, kummien, lahjoittajien ja yritysten avulla voimme jatkaa tärkeää perustehtäväämme eli auttaa paikan päällä niitä, joilla hätä ja tarve on suurin.
 
Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Tiina Antturi, tiina.antturi@worldvision.fi, puh. 040 585 3147