Puoli vuotta Nepalin maanjäristyksestä - World Vision auttanut 229 000 ihmistä

Sunnuntaina tulee puoli vuotta Nepalin tuhoisasta 7,8 magnitudin maanjäristyksestä, jota seurasi toinen järistys pari viikkoa myöhemmin. World Vision käynnisti avustustyön välittömästi ja on auttanut tähän mennessä 229 000 ihmistä pahiten kärsineillä alueilla, joita ovat Sindhupalchowk, Sindhuli, Lamjung, Lalitpur, Bhaktapur, Katmandu ja Gorkha.
 
World Vision on jakanut ruoka-apua, suojapeitteitä, koottavia suojia, makuualustoja, huopia, telttoja, keittiötarvikkeita, hygieniatarvikkeita ja moskiittoverkkoja yli 40 000 kotitaloudelle. Järjestö on myös korjannut vesijärjestelmiä ja jakanut vedenpuhdistustabletteja ja kanistereita. Saniteettitiloja on rakennettu tautien ehkäisemiseksi.
 
- World Vision on keskittynyt erityisesti lasten suojeluun ja lasten hyvinvoinnista huolehtimiseen. Yli 8000 lasta on käyttänyt World Visionin rakentamia väliaikaisia kouluja, ja yli 3500 lasta on käyttänyt lapsille tarkoitettuja tiloja, jossa he voivat leikkiä, oppia ja toipua järkyttävästä kokemuksesta, sanoo lasten oikeuksien asiantuntija Annette Gothóni Suomen World Visionista.
Marraskuusta lähtien World Vision keskittyy auttamaan yhteisöjä jälleenrakennuksessa ja tuleviin katastrofeihin varautumisessa. Yhdessä yhteisöjen ja kumppaneiden kanssa Word Vision antaa hätäapua sitä tarvitseville, tarjoaa ja kehittää peruspalveluita ja auttaa ihmisiä löytämään kestäviä toimeentulolähteitä.
 
- Olen vaikuttunut nepalilaisten perheiden lannistumattomuudesta ja kyvystä toipua ja jatkaa elämää maanjäristyksen jälkeen. Tulemme kulkemaan perheiden rinnalla jälleenrakennusvaiheessa, kun he alkavat rakentaa kotejaan, lähettää lapsia kouluun ja miettiä uusia toimeentulomahdollisuuksia, sanoo World Visionin Nepalin maanjäristystiimin johtaja Jennifer MacCann.
 
Video ”6 months on — Nepal Earthquake”: https://youtu.be/3Vsiu4Te7n0
 
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Lasten oikeuksien asiantuntija Annette Gothóni, puh. 040 595 0892, annette.gothoni@worldvision.fi
Minna Havunen, viestintä, puh. 043 825 0475, minna.havunen@worldvision.fi