"Kaikki BMW-kuskit eivät ole mänttejä” -kampanja haastaa autoharrastajat vuohikaupoille

Yhdysvalloissa asuva suomalainen Anna on paitsi innokas World Visionin eettisten lahjojen ostaja myös BMW-harrastaja. Anna organisoi kansainväliselle BMW-foorumille joulukeräyksen Not all BMW drivers are douchbags (suom. Kaikki BMW-kuskit eivät ole mänttejä). Kampanjalla kerättiin rahaa mahdollisimman monen vuohen ostamiseksi kehitysmaan perheille. Keräys on jo ylittänyt tavoitteensa yli kolminkertaisesti, ja nyt porukka haluaa haastaa myös muut BMW- ja autoharrastajat mukaan samaan tempaukseen

Suomalainen BMW-harrastaja Anna innostui Suomen World Visionin eettisestä Vuohi-lahjasta, kun hän osti pari vuohta BMW-harrastajien Halloween-asukilpailun palkinnoksi. 
– Olen erityisen hullaantunut Vuohi-lahjaan, sillä vuohet ovat köyhille kehitysmaiden perheille todella arvokkaita. Ne voivat tuottaa päivässä lähes 40 desiä maitoa juotavaksi ja myyntiin. Lisääntyessään vuohet tuovat perheille lisätuloja, joilla voi maksaa lääkärikuluja ja lasten koulumaksuja. Vuohet ovat myös helppohoitoisia ja menestyvät monenlaisissa olosuhteissa, Anna summaa vuohen hyötyjä. 
 
Myös muut BMW-foorumilaiset pitivät Vuohi-lahjasta, ja yhteistuumin he päättivät järjestää tämän vuoden joulukeräyksen teemalla Not all BMW drivers are douchbags (suom. Kaikki BMW-kuskit eivät ole mänttejä). Keräys jatkuu vielä, mutta jo nyt siitä saadut tulot riittävät ainakin 120 vuoheen Suomen World Visionin eettisten lahjojen kaupassa. 
– Meihin bemarikuskeihin liitetään tietynlaisia, usein negatiivisia mielikuvia. Samoin kehitysyhteistyö mielletään helposti vain tietynlaisten ihmisten kiinnostuksen kohteeksi. Halusimme murtaa nämä kaksi myyttiä ja tehdä siinä sivussa hyvää muille, Anna sanoo. 

Annan ja BMW-foorumilaisten seuraava tavoite on haastaa muutkin BMW- ja autoharrastajat niin Suomessa kuin ympäri maailman seuraamaan heidän esimerkkiään ja kerryttämään rahaa hyvän asian puolesta.

Vuohen hyötyihin voi tutustua täällä: https://worldvision.fi/6-perhetta-joiden-elaman-muutti-vuohi   
Tarkempi Vuohi-lahjan kuvaus löytyy täältä: https://worldvision.fi/eettiset-lahjat/vuohi