Eettinen joululahjasi kasvaa komeasti korkoa


Jouluna moni teistä halusi muistaa lähimmäisiä sekä täällä Suomessa että kaukana kehitysmaassa eettisten lahjojen kaupan aineettomalla lahjalla. Eettiset lahjat jäävät kasvamaan korkoa vielä pitkään niiden saajien elämässä. Kiitokseksi esittelemme kolme esimerkkiä siitä, miten tämän joulun hittilahjat Ruokaa lapsille, Terveystarkastus lapsille ja Vuohi ilahduttavat saajiaan vielä juhannuksenakin.
 
Ryhmä äitejä ja ruokailevia lapsia on kuvattu Karapolan kylässä Sri Lankassa. He osallistuivat World Visionin järjestämään 12 päivän kuntoutukseen ja ruuanlaittokoulutukseen, joka on suunnattu perheille, joissa on aliravittuja lapsia. Äitejä opetetaan laittamaan lapsille maistuvaa ruokaa paikallisista ruoka-aineista siten, että ruuan ravintoaineet säilyvät. Tätä työtä tehdään Ruokaa lapsille -lahjan turvin. 
 


World Visionin kouluttamat ugandalaiset terveysvapaaehtoiset ovat kokoontuneet kuuntelemaan Obbanywaa, joka on kahdesti viikossa kaikille terveysvapaaehtoisille lähetettävä opetusohjelma. Vapaaehtoiset on valittu kyläläisten keskuudesta äänestämällä. He jakavat World Visionin lahjoittamia lääkkeitä malarian, ripulin ja muiden eniten ugandalaislapsia tappavien sairauksien hoitoon. Vapaaehtoiset myös käyvät vastasyntyneiden kodeissa opastamassa imetystä sekä varmistamassa, että vauvat saavat tarpeelliset rokotukset. Terveysvapaaehtoisia koulutamme mm. Terveystarkastus lapsille -lahjoista saaduilla varoilla. 
 


Nämä naiset ovat intialaisen Hamkrai Badalin oma-apuryhmän jäseniä. He avasivat yhteisen pankkitilin, johon kukin on säästänyt säännöllisesti sovitun summan rahaa. Alkupääomaksi World Vision lahjoitti jokaiselle jäsenelle vuohen. Myymällä vuohenmaitoa ja kilejä naiset ovat pystyneet kerryttämään riittävästi rahaa esimerkiksi rakennustarpeisiin ja viljeymaahan. Säästöjä on käytetty myös lasten koulumaksuihin ja terveydenhoitokuluihin. Tämän työn mahdollistaa Vuohi-lahja

Teksti: Maria Paassola